Tre argumenter for et JA

Mandag 30. maj 2022 kl. 15:06

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tre argumenter for et JA
Indlæg af:
Tanja Larsson,
folketingsmedlem for Socialdemokratiet


Vi nærmer os folkeafstemningen om et ja eller nej til at afskaffe Danmarks forsvarsforbehold. Skal Danmark være fuldgyldigt medlem i det europæiske samarbejde om sikkerheds- og forsvarssamarbejde sammen med de andre lande i EU – herunder også Sverige og Finland. Eller skal vi vælge at stå tilbage med et forbehold, som det eneste EU-land? Jeg mener, at skal melde os fuldtonet ind i det fællesskab, og her er tre gode argumenter for at stemme ja.

1. Der er krig i Europa. Vi bliver nødt til at stå sammen i Europa. Et ja den 1. juni vil slå det sammenhold fast. Stemmer vi ja, så viser vi vores omverden, at Danmark står sammen med Europa i en tid, hvor krigen er tilbage på vores kontinent. Putin ønskede med sin invasion af Ukraine 24. februar at splitte Vesten ad. Det modsatte er heldigvis sket. Vesten står i dag mere samlet end nogensinde før, og et ja vil tydeliggøre det.

2. Hvis vi stemmer ja, melder vi os ind i et samarbejde, som kun bliver vigtigere for Europa og for os danskere i de kommende år. USA orienterer sig i mod andre dele af verden. Det vil gøre de gøre i stigende grad. Amerikanerne mener i øvrigt, at vi europæere i højere grad skal håndtere egne sikkerhedsudfordringer, og det kan man jo ikke fortænke dem i.

3. Når jeg er ude på gader og stræder og tale med danskerne, er der mange, der indvender, at vi jo allerede har NATO. Det har vi. NATO er den vigtigste sikkerhedspolitiske institution for Vesten og for Danmark. Derfor er det også utrolig positivt, at Sverige og Finland netop har søgt om optagelse i NATO. Men det sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde i EU er ikke et alternativ til NATO. Det er et supplement. Sverige og Finland er allerede fuldgyldigt med i EU’s sikkerheds- og forsvarspolitik. Nu håber de at få muligheden for at være med i NATO. I Danmark er vi med i NATO. Nu håber vi at muligheden for at være med i det europæiske sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde. Derfor er mit håb også, at danskerne vil stemme ja.


© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst