50 boder til Torvedag hos Veras Verden

Onsdag 4. maj 2022 kl. 10:57

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

50 boder til Torvedag hos Veras Verden
Nicolaj Lund Jensen glæder sig til torvedagen. Foto: Rishi - HappyLiving.dk

Hesede Hovedgaard: Mange engagerede stadeholdere har meldt deres ankomst, når Veras Verden åbner for Torvedage på gårdspladsen på Hesede Hovedgaard - første gang den 8. maj fra kl. 11 til 16.


Interessen for at være med er så overvældende, at der nu er venteliste til Torvedage, som kommer til at vise det bedste af Sydsjælland, når det gælder design, kunsthåndværk, gastronomi og håndværk.

- Heldigvis har vi planlagt flere Torvedage hen over sommeren. Næste gang den 3. juli. Så der er stadig mulighed for at være med, siger Nicolaj Lund Jensen fra Veras Verden, som kun synes, det er naturligt at række ud og skabe et konstruktivt iværksætterfællesskab, der sætter Sydsjælland på landkortet som et godt sted at besøge.

- Vi er mange små iværksættere, som kan noget hver for sig. Men sammen står vi stærkere. Det er vigtigt at få detailhandelen med, når der udvikles turisme og oplevelser. Detailhandelen er et vigtigt led i værdikæden, siger Nicolaj, som selv har skabt en butik med mere end blot unikke varer på hylderne.

- Veras Verden er et fællesskab. Vi ønsker at skubbe på kvalitet, bæredygtighed og relationer - og så må indkøbsoplevelsen også godt være mere end et indkøb af en vare. Vi udveksler også stemning og ønsker at være lokomotiv for innovation, fortæller Nicolaj. Næste år kunne f.eks. byde på Torvedage den ene dag med overnatning og vandring med bålmad, kagekursus, yoga i haven eller besøg hos andre lokale aktører den anden dag.

Netop god stemning er noget af det, Torvedagene kommer til at ose af. Med 50 boder fordelt i gårdspladsen og gårdmiljøet omkring Veras Verden vil det føles som et marked i Paris. Der bliver plads til at handle i de hyggelige boder med alt fra insekthoteller, til keramik, smykker, honning, hjemmelavet is, bøger, antikviteter, røgvarer.....og meget mere.

Men der bliver også gjort plads til caféstemning i gårdhaven hos Veras Verden, hvor man kan købe kaffe, kage, hjemmebagt brød og hjemmelavet chokolade, mens man hygger sig i det grønne.

Fremtiden
Hesede Hovedgaard har de sidste år gennemgået en udvikling, og nu er stedet klar til at åbne for flere givtige fællesskaber. Det er Torvedage det første bud på.

- Vi håber, at Hesede Hovedgaard udvikler sig til en oase med en erhvervsklynge, som vil give puls og dynamik til lokalområdet. Det er vores målsætning at skabe et sted, hvor det gode liv gror. Og der er præcis det, der sker med dette initiativ, siger Jens Risom, som er godsforvalter og administrerende direktør på Gisselfeld Kloster.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst