Se, oplev og hør om kunstværket

Tirsdag 26. april 2022 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Se, oplev og hør om kunstværket
Leif Madsen, direktør på Vemmetofte Kloster (tv) og Bo Karlberg ved indvielsen af kunstværket ved Hellig Svends Kilde. Foto: Torkild Svane Kraft

Se, oplev og hør om kunstværket
Mød Ingrid Kæseler på Vibeengskolen. Foto: Torben Lenau
I år afholder Billedkunstrådet to arrangementer med fokus på kunst i det offentlige rum med afsæt i Faxe kommunes kunstvejviser.

Første arrangement er nu på lørdag - det andet er den 11. juni. Ved arrangementerne fortæller de to kunstnere om de tanker og ideer, der ligger til grund for værkernes tilblivelse.

Lørdag den 30. april kl. 11 til 13 kan du møde kunstneren Ingrid Kæseler på Vibeengskolen, Vibeeng Allé 2, Haslev. Hertil skal der købes billet faxebilledkunstraad.dk/ (se under: nyheder/ Kunst på stedet). I prisen på kun 40 kr. indgår der kaffe og kage.

På Vibeengskolen i Haslev har Ingrid Kæseler skabt en bygningsintegreret udsmykning i årene fra 2012-14. Projektet blev til i samarbejde med Arkitema Architects, og det blev støttet af Statens Kunstfond.

Udsmykningen skaber en samlende identitet, og er den visuelle ramme for Indskolingen (0.-3.klasse) og Mellemtrinnet (3.-6. klasse), skolens to hovedinddelinger. Farvevalget for udsmykningen er central. Kunstneren har udarbejdet en hel særlig farveholdning bestående af otte farver, hvor hovedfarven er orange i Indskolingen og blå i Mellemtrinnet - begge i en kraftig og farvemættet tone.
Kunstneren var del af projektet fra de første spadestik til byggeriet blev taget. I sit oplæg fortæller hun om udsmykningens tilblivelse i samspil med arkitekturen som et indblik i alle de processer og overvejelser, der ligger bag en sådan opgave.

Læs mere om kunstneren på www.ingridkaeseler.dk

Hellig Svend
Lørdag den 11. juni kl. 11 til 13 kan du komme på skovtur - og se Bo Karbergs kunstværk ved Hellig Svends Kilde tæt på Vemmetofte Camping.

Man mødes på Vemmetofte Strand Camping, Ny Strandskov 1, 4640 Faxe. Herfra går man sammen til kunstværket. Køb af billet nødvendig på: faxebilledkunstraad.dk/ (se under: nyheder/ Kunst på stedet)

Ifølge sagnet sprang Hellig Svends Kilde på det sted, hvor Svend Korsfares lig skyllede i land i år 1104. Han var på vej hjem fra det første korstog, men forliste med hele sin besætning ud for Vemmetofte strand. Historikerne er dog uenige om, hvorvidt han døde i Anatolien eller i Vemmetofte, hvor kilden i dag ligger 200 meter fra stranden. Sikkert er det imidlertid, at der i 1536 blev bygget et kapel ved Hellig Svends Kilde. Det blev senest renoveret omkring år 1900, men forfaldt gennem årene. Lige indtil nu!

I sit in situ kunstværk fra 2013 betoner Bo Karberg samspillet mellem sagnet, kilden og stedet. Der er anvendt marksten fra Vemmetoftes marker, og farven af det stærkt okkerholdige kildevand viser sin helt særegne kvalitet. Fra kilden i midten af kunstværket ledes vandet ud igennem fire åbninger, og okkeret i vandet danner et malteserkors, symbolet for de kristne riddere siden det første korstog.

Der er introduktion ude ved kilden af direktør og skov rider fra Vemmetofte Kloster Leif J. Madsen. Herefter fortæller Bo Karberg om baggrunden for sit værk og giver et kort indblik i sit øvrige kunstneriske arbejde.

Læs mere om kunstneren på www.bokarberg.dk

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst