Nye huse i Minibyen

Onsdag 27. april 2022 kl. 11:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nye huse i Minibyen
C.J. Boserups bygninger på havnen. Foto: Bjarne Olsen, Faxe Ladeplads Miniby og Park

Nye huse i Minibyen
Fyrtårnet ved indsejlingen til industrihavnen. Foto: Bjarne Olsen, Faxe Ladeplads Miniby og Park
Faxe Ladeplads: Så er det for alvor forår. Et sikkert tegn er at Faxe Ladeplads Miniby og Park åbner efter vinterens nedlukning. Første åbningsdag i år er lørdag den 30. april.

Og der er flere nyheder i Minibyen. Der arbejdes på højtryk på Skibsbygger Jens Julius Koefoeds kæmpestore hal ved havnen. En fantastisk bygning. Koefoed, der fra præstesøn fra Jylland, anlagde et lille skibsværft i Faxe Ladeplads i 1874. Det blev en stor succes og værftet voksede sig større og større - og nu kan du altså se den kæmpestore hal - i miniformat...

Ved havnen i Minibyen er der også blevet rejst et fyrtårn der i tidernes morgen stod ved indsejlingen til industrihavnen. Og på havnen finder du også Boserups store bygninger - altså havnen i Minibyen.

Carl Johan Boserup, født i København den 31.3.1879 og død i Faxe 7.1.1966, var søn af brænderiejer P.J. Boserup. Efter skoletiden kom C.J.B. i lære hos købmand Chr. Prip i Faxe, der handlede med korn, foderstoffer, trælast og kul. Chr. Prip havde grundlagt forretningen den 1. januar 1862. I 1902 overtog C.J.Boserup forretningen og tog firmanavnet C. J. Boserup.

Boserup blev i 1936 valgt til formand for Danske Korn- og Foderstof-importørers Fællesorganisation og da Centralkontoret for Indkøb af Korn og Foderstoffer blev oprettet 1939 også formand for kontoret her.

Han nød stor respekt fra de folk, der skulle forhandles med. Deltog efterhånden ikke meget i den daglige drift af sin egen forretning og trak sig i 1951 ud af ledelsen. C.J. Boserup blev norsk vicekonsul i 1906. Boserup var udnævnt til Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og Kommandør af 2. grad af Dannebrog.

Minigolf
Foruden de mange smukke bygninger i Minibyen er der jo også Parken, hvor man blandt andet kan spille minigolf. Og banen i Faxe Ladeplads er åbenbart rigtig god. Dansk Minigolf Union har nemlig forespurgt, om Faxe Ladeplads Miniby og Park vil lægge baner til årets Danmarksmesterskab.

- Det vil vi gerne, siger formanden Jørgen Ivar Pedersen. Så den 11. og 12. juni afholdes der Danmarksmesterskab i minigolf i Faxe Ladeplads.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Gudstjeneste på vandring i Freerslev
- Så er Otto sommerklar
- Missionen lykkedes - alligevel rejser Kenneth fra Faxe Ladeplads
- Skrottyve anholdt
- Tegninger, malerier og porcelæn
- Trommeworkshop i sognegården
- Klovneløb i Haslev
- 50 år i Dansk Broder Orden
- Forfatterbesøg i Boghuset i Faxe
- Foredrag med dyrlæge
- Gå med i Lunden igen
- Klar med udstilling og program
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst