Hanne Mistarz modtog Dronningens Emblem

Tirsdag 26. april 2022 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hanne Mistarz modtog Dronningens Emblem
Hanne Mistarz får her sat Dronningens Emblem på sin jakke af Karen Spring, formand for Faxe Røde Kors. Foto: Torkild Svane Kraft

Der var ekstraordinært mange mennesker i Røde Kors Butikken i Faxe i onsdags. Og det var der en helt særlig grund til - butikschef Hanne Mistarz skulle modtage Dronningens Emblem.

Den meget fornemme hæder kan gives til mennesker der har ydet en ekstraordinær indsats for Røde Kors, og den kategori hører Hanne Mistarz absolut til, sagde Karen Spring, der er formand for Faxe Røde Kors.

- Du var med til at starte butikken da den lå i Faxe Ladeplads, og du var drivkraften der fik os andre til at gå ind for flytningen til Faxe, da lejemålet i Faxe Ladeplads blev opsagt. Du havde ret, det var en god idé at flytte til Faxe, sagde Karen Spring.

Karen Spring fremhævede også Hanne Mistarz’s fantastiske evner for god personalepleje, og for at tage sig godt af medarbejdere der er i jobtræning gennem kommunen.

- Og ikke mindst så har du her skabt en rigtig god butik, hvor du er mange dage om ugen, og også træder til hvis, der på andre tidspunkter mangler medarbejdere. Du er helt unik, sagde Karen Spring.

Mange stier
Også Gertrud Tramm, tidligere mangeårig formand for Røde Kors i Faxe tog ordet, og sagde at et afrikansk ordsprog siger at “der går ingen stier til et ufrugtbart træ”.

- Men til dig går der masser af stier. Du har båret mange frugter til glæde for rigtig mange mennesker, sagde Gertrud Tramm, der kender ordsproget fra den tid hun boede i Afrika sammen med sin mand Frede.

Dronningens Emblem kan tildeles Røde Kors-medlemmer der har ydet en særlig indsats. Det blev indstiftet af kong Christian den 10. helt tilbage i 1914 - og lige siden har emblemet kunne tildeles på majestætens fødselsdag.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Gudstjeneste på vandring i Freerslev
- Så er Otto sommerklar
- Missionen lykkedes - alligevel rejser Kenneth fra Faxe Ladeplads
- Skrottyve anholdt
- Tegninger, malerier og porcelæn
- Trommeworkshop i sognegården
- Klovneløb i Haslev
- 50 år i Dansk Broder Orden
- Forfatterbesøg i Boghuset i Faxe
- Foredrag med dyrlæge
- Gå med i Lunden igen
- Klar med udstilling og program
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst