Foredrag om den svenske sopran Birgit Nilsson

Fredag 22. april 2022 kl. 08:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Foredrag om den svenske sopran Birgit Nilsson
Elisabeth Meyer-Topsøe

Faxe Kunst- og Musikforening inviterer til et unikt foredrag om Birgit Nilsson på Vemmetofte Kloster mandag den 2. maj.

For et par år siden fik Faxe Kunst-og Musikforening et af den slags tilbud, som man ikke kan sige nej til: et foredrag om den legendariske svenske operasangerinde Birgit Nilsson, holdt af den store danske sopran Elisabeth Meyer-Topsøe.

Desværre gik det som så meget andet: det blev aflyst pga. coronaen. Elisabeth Meyer-Topsøe, der siden 2010 havde været professor i klassisk sang ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim, fik forlænget sit professorat og blev boende i den skønne norske by.

Nu er hun kommet hjem til Danmark og har ladet sig overtale til at holde det foredrag, som vi dengang ærgrede os over at gå glip af. Elisabeth Meyer-Topsøe lærte den svenske sopran at kende i 1977 og fik hende senere som lærer. Det blev til et livslangt venskab indtil Birgit Nilssons død i 2005.

Birgit Nilsson, som 1.halvdel af foredraget handler om, var en af verdens højst betalte og mest feterede operastjerner, beundret for sin unikke stemme, der fyldte de største operahuse og koncertsale.
Efter pausen, hvor klostret byder på en forfriskning i spisesalen, fortæller Elisabeth-Meyer Topsøe om sin egen karriere som sangerinde på de store operascener, især i Tyskland og Danmark.

I Danmark sang hun bl.a. det krævende parti som Ariadne i Richard Strauss´ opera ”Ariadne på Naxos”. Vi får sikkert også et glimt ind ”bag kulisserne” - om livet som freelance operasanger - ligesom foredraget krydres med lydeksempler fra CD ´er. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Foredraget holdes mandag d. 2. maj kl.20 i Fruerstuen på Vemmetofte Kloster. Man kan reservere plads ved at gå ind på Faxe Kunst- & Musikforenings hjemmeside www.faxekunstogmusik.dk og reservere billetter under KØB BILLETTER. Foredraget er gratis, men af hensyn til det begrænsede antal pladser i Fruerstuen er forhåndsreservation nødvendig. Indgangsdøren åbnes kl.19,30. Der sluttes ca. kl. 21.30.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Gudstjeneste på vandring i Freerslev
- Så er Otto sommerklar
- Missionen lykkedes - alligevel rejser Kenneth fra Faxe Ladeplads
- Skrottyve anholdt
- Tegninger, malerier og porcelæn
- Trommeworkshop i sognegården
- Klovneløb i Haslev
- 50 år i Dansk Broder Orden
- Forfatterbesøg i Boghuset i Faxe
- Foredrag med dyrlæge
- Gå med i Lunden igen
- Klar med udstilling og program
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst