Foredrag om efter prostatakræft

Torsdag 21. april 2022 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Foredrag om efter prostatakræft
Hanne Ryttergård holder foredrag om inkontinens og impotens efter behandling af prostatakræft den 27. april. PR foto

Prostatakræftforeningen, PROPA afdeling Østsjælland, arrangerer møde og foredrag om inkontinens og impotens efter behandling for prostata

Haslev: Prostatakræftforeningen, PROPA afdeling Østsjælland, arrangerer møde og foredrag om inkontinens og impotens efter behandling for prostata, onsdag den 27. april klokken 19 i ”Novellen” på Haslev Bibliotek Jernbanegade 62.

Mødet er kun for mænd.

Når man bliver behandlet for prostatakræft, bliver både vandladning og seksualiteten påvirket.

Mange oplever problemer med at holde på vandet efter en prostatabehandling, og det kan somme tider være svært at håndtere, men heldigvis findes der en del løsningsmuligheder.

Et andet stort problem, der følger med prostata kræftbehandlingen er impotens. Enten på grund af rejsningsproblemer, ændret orgasmefølelse og ændret udløsning på grund af inkontinens, eller situationen efter et stråle- og hormonbehandlingsforløb.

For mange mænd udgør det et stort problem, både for dem selv, deres partner i forhold til deres sexliv og den generelle livskvalitet.

Derfor er det vigtigt at få talt om problemerne og at få indblik i, hvilke muligheder der findes for at afhjælpe eller forbedre situationen.

Denne aften har PROBA derfor inviteret fysioterapeut og sexolog Hanne Ryttergaard til at komme og holde et foredrag om disse emner.

Hanne Ryttergaard har mange års erfaring fra sin klinik, hvor hun blandt andet hjælper mænd med at genfinde seksualiteten efter prostatakræft. Herunder mulighederne for at få hjælp med deres rejsningsproblemer og rådgivning om andre løsninger.

På mødet får mændene konkrete værktøjer med hjem for, hvad man kan gøre. Man får også andre mænds erfaringer med deres seksualitet og rejsningsproblemer.

Der vil efter foredraget være lejlighed til at stille spørgsmål til Hanne Ryttergaard.

Alle mænd er velkomne, og man behøver ikke være medlem af foreningen for at deltage.

Deltagelse i mødet er gratis, men tilmelding skal ske senest den 22. april til PROPA, afdeling Østsjælland v. Niels Bylund, e-mail nielsbylund@elvercom.dk eller eventuelt på sms til telefon 53 89 91 55.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Gudstjeneste på vandring i Freerslev
- Så er Otto sommerklar
- Missionen lykkedes - alligevel rejser Kenneth fra Faxe Ladeplads
- Skrottyve anholdt
- Tegninger, malerier og porcelæn
- Trommeworkshop i sognegården
- Klovneløb i Haslev
- 50 år i Dansk Broder Orden
- Forfatterbesøg i Boghuset i Faxe
- Foredrag med dyrlæge
- Gå med i Lunden igen
- Klar med udstilling og program
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst