Holdningsændring til atomkraft

Fredag 18. februar 2022 kl. 09:18

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Holdningsændring til atomkraft
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Byrådsmedlem, DF, Faxe
Prins Buris Vej 19
4653 Karise

Med EU kommissionens anerkendelse af atomkraft som grøn energi er det oplagt at vi i Danmark må tage beslutningen fra 1985 om ikke at anvende kernekraft op til revision. Godkendelsen sker i en tid med eskalerende energipriser, hvor den manglende forsyningssikkerhed fra sol, vind og vand er tydeliggjort, og hvor det problematiske i afhængighed af russiske gasleverancer er indlysende.

Den mangeårige modstand mod kernekraft er oftest ideologisk og emotionel, og begrundes med problemer med affaldshåndtering og sikkerhed, hvor henvisning til Tjernobyl ulykken i 1986 indgår som et fast element. De teknologiske fremskridt har imidlertid også på dette område været store, både mht. reaktortyper og sikkerhedsprocedurer, og standarden på moderne vesteuropæiske atomkraftværker kan ikke sammenlignes med forældet, fejlbetjent russisk teknologi.

For at leve op til målsætningerne i den grønne omstilling kan vi ikke lade fordomme og forældede forestillinger stå i vejen for den stabile, sikre og CO2 neutrale strøm som atomkraften sikrer, samtidig med at der opnås uafhængighed af fossile brændstoffer fra potentielt usikre leverandører.

Modstandere argumenterer ofte med at etableringen af atomkraftværker er meget tidskrævende, og med en gennemsnitlig reel anlægstid på 7 år er det ikke realistisk at have nye værker klar til 2030, specielt ikke da der kan forventes både politisk og folkelig modstand, herunder en “ikke i vores baghave” holdning, tilsvarende hvad projekter indenfor sol- og vindenergi møder. Forudsætningerne for at opnå 70% reduktion af CO2 udledningen i 2030 baserer sig imidlertid på teknologi der ikke er udviklet endnu, og mens vi afventer dette, er det oplagt også at anvende den grønne energikilde som atomkraften er, så EU's overordnede mål om klimaneutralitet i 2050 kan nås.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Venskaber i skolen
- Vesten er langt værre en Rusland
- Min ven er død
- Tak til Faxe Kommune
- Fakta om væresteder
- Svar til Ib Elberg
- Vil kæmpe for en hyggelig by
- Grim med vilje
- Vores land, vores regler
- Det kan kommunen ikke være bekendt
- NATO og USA har et stort medansvar for krigen i Ukraine
- Grim med vilje?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst