Turismen rykker i Faxe - skal du med om bord?

Fredag 21. januar 2022 kl. 11:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Turismen rykker i Faxe - skal du med om bord?
Tomas Legarth
Indlæg af:
Direktør Tomas Legarth
Business Faxe

Business Faxe har de seneste 4 år arbejdet hårdt på at synliggøre det store uforløste potentiale, som turismeerhvervet udgør i vores dejlige lokalområde. Der er nu en bred forståelse for mulighederne.
Heldigvis støtter Faxe Kommune op og har i årene 2022 til 2025, afsat i alt 1. mio. kr. årligt til udvikling af det lokale turismeerhverv.
Nu er det tid til at fortælle lidt mere om hvordan pengene skal forvaltes samt hvordan det lokale erhvervsliv involveres og udvikles.

For at kunne udnytte det momentum, der allerede er etableret i 2021 med The Woodland Safari, The Coast Safari og andre tiltag, er der behov for øget koordinering, så udvikling af erhvervslivet på området kan eksekveres.

I dag arbejder de enkelte aktører hårdt og nogle med stor succes, men hvis vi skal skabe synergi, succes på tværs og langsigtet værdi, kræver det fælles indsats. Derfor forankres indsatsen nu i et professionelt set-up med branchens aktører og dedikerede ressourcer.

Dette set-up etableres i regi af Business Faxe, som det naturlige omdrejningspunkt for vækst og udvikling. De dedikerede ressourcer i form af en styregruppe er allerede nedsat og nu ansættes en hands-on konsulent med dyb turisme- og erhvervsfaglig indsigt og erfaring.

Turismeenheden skal udvikle og drive indsatser og turismeydelser, der understøtter aktørernes innovationskraft, lokalområdets udvikling, Faxes identitet og gæsternes behov. Alt sammen i samarbejde med og understøttet af Destination Sydkyst Danmark (VISM).

Indsatserne skal få gæsterne til at blive i området i længere tid og gerne hele året rundt. Ambitionen er at udvikle Sydsjælland til det foretrukne sted for kvalitets-getaways for både private og virksomheder. Noget der allerede er gode forudsætninger for.

Der skal drives aktiviteter, der understøtter de geografiske logikker, som allerede er skabt i The Coast Safari, The Woodland Safari og de andre igangsatte initiativer. Status skal løbende evalueres og konkrete målsætninger sættes for vækst og udvikling i branchen.

Alle turismeaktører er inviterede til at deltage i de kommende møder og arrangementer, hvor faglighed, netværk og kompetencer styrkes og hvor alle får mulighed for at blive opdateret på og give deres inputs til turismeindsatsen.

Den nye konsulent vil samle aktørerne i meningsfulde klynger, udvikle og eksekvere på arrangementer og events, der går på tværs af de enkelte aktørers forretninger. Der vil samtidig blive opbygget et medlems netværk med fokus på specifik værditilførsel.

I Business Faxe glæder vi os over at arbejdet nu for alvor kan gå i gang med kompetente aktører til at sætte retningen.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Venskaber i skolen
- Vesten er langt værre en Rusland
- Min ven er død
- Tak til Faxe Kommune
- Fakta om væresteder
- Svar til Ib Elberg
- Vil kæmpe for en hyggelig by
- Grim med vilje
- Vores land, vores regler
- Det kan kommunen ikke være bekendt
- NATO og USA har et stort medansvar for krigen i Ukraine
- Grim med vilje?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst