Fik for lidt i kontanthjælp på grund af it-fejl

Tirsdag 11. januar 2022 kl. 11:51

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fik for lidt i kontanthjælp på grund af it-fejl
Allan Tirsgaard (C), formand for Beskæftigelses- & Integrationsudvalget. foto: Torkild Svane Kraft
Faxe Kommune: It-system gav fejl i udbetaling af kontanthjælp. Faxe Kommune har gennemgået sagerne, og kontrollerer nu også - på beskæftigelsesministerens foranledening - sager fra 2016-2017.


Tilbage i december 2020 fik landets kommuner besked om, at der var borgere, som ulovligt havde fået nedsat deres kontanthjælp. Det skyldtes en fejl i det daværende system, der udbetaler ydelser; KMD-Aktiv.

It-systemet kunne ikke - fandt man ud af - håndtere med tilbagevirkende kraft, at nogle borgere var undtaget nedsættelse af kontanthjælp i forbindelse med håndtering af 225 timers reglen. Det betød altså, at nogle borgere uretmæssigt fik for lidt udbetalt i kontanthjælp.

Det gjaldt også Faxe Kommune, hvor alt blev gennemgået tilbage til og med 1. januar 2018 og der blev fundet 33 sager.

Det blev bragt videre og registreret hos de rette myndigheder.
- Jeg noterer mig, at administrationen har håndteret de omtalte sager. Det glæder mig, at de ansatte på området - på beskæftigelsesministerens foranledning - tager hånd om også at kontrollere eventuelle sager fra 2016 og 2017. Ret skal være ret - ingen skal snydes for det beløb i kontanthjælp, som de er berettiget til, det er klart, siger Allan Tirsgaard, formand for Beskæftigelses- & Integrationsudvalget.

- Vi vil enten gennemgå sagerne manuelt eller med en løsning, som alle kommuner er i dialog med NetCompany om - altså den tidligere udbyder af det daværende it-system. Eventuel udbetaling til borgerne vil ske senest marts 2022, tilføjer formanden.

Faxe Kommune er siden KMD-Aktiv overgået til et nyt it-system, KY, hvor kommunen forventer, at fejl som denne ikke kan forekomme.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Stor katteudstilling i Haslev i weekenden
- Tre lokale verdensmestre
- Kommunemesterskab afgjort
- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst