På et tidspunkt går jeg da nok på pension...

Onsdag 12. januar 2022 kl. 08:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På et tidspunkt går jeg da nok på pension...
Aage Jørgensen har netop rundet de 75 år - men har endnu ingen planer om at gå på pension. Foto: Torkild Svane Kraft

På et tidspunkt går jeg da nok på pension...
Brødrene Thomas og Johnnie Jørgensen ejer i fællesskab Mega Therm i Rønnede. Foto: Torkild Svane Kraft
Selv om Aage Jørgensen fra Mega Therm i Rønnede netop har rundet de 75 år, har han dog ikke tænkt sig at pensioneringen ligger lige om hjørnet.

I Industrisvinget 3 i Rønnede ligger en virksomhed som ikke er så kendt i den brede befolkning, men der er dog tale om en betydende virksomhed med kunder i Danmark, Sverige, Tyskland og lidt i USA.

Mega Therm, hedder virksomheden som Aage Jørgensen oprettede i 1978, efter at have drevet selvstændig el-virksomhed siden 1973 - for han er uddannet elektriker og elinstallatør, men ved lidt af en tilfældighed begyndte han at interessere sig for varmebehandling - og derfor opstod Mega Therm.

På virksomhedens hjemmeside kan man læse om hvad det egentlig er Mega Therm tilbyder, men for udenforstående, i hvert fald for avisens journalist, var det lidt svært at forstå, hvorfor Aage Jørgensen, kort og præcist forklarede hvad det drejer sig om:

– Jamen, det vi laver er kvalitetsforbedring af stål, støbegods, aluminium og andre metaller. Vi tager tingene og gør dem meget bedre, fortæller Aage Jørgensen. Er noget for hårdt kan vi gøre det blødere. Er noget for blødt, kan vi gøre det hårdere.

– Hvis vi nu tager f.eks. en bådmotor der er lavet for 30-40 år siden, så vejede den måske over ét tons. Når en tilsvarende bliver lavet i dag, vejer den nok omkring 400 kg. Og det er fordi man med varmebehandling kan forbedre materialerne. Man kan dermed spare på materialerne, og det er jo godt for naturen og vores ressourcer, forklarer Aage.

De fleste af Mega Therms kunder er maskinfabrikker, kraftværker og de petroindustrielle virksomheder - men dertil kommer også helt almindelige el-opgaver primært for lokale virksomheder.

Aage og pension
I december måned fyldte Aage 75 år. Det blev fejret med en dejlig weekend med hele familien på Slettestrand, og på spørgsmålet om hvornår han havde tænkt sig, at gå på pension, svarede han, at det var der ikke planer om lige her og nu.

– Nogle gange kunne jeg da godt tænke mig det. Det vil sikkert også gå fint et par måneder, men så er jeg bange for at komme til at kede mig, og man skal jo passe på med ikke at holde sig i gang, siger Aage.

Fritidsinteresser har han dog mange af. Der er haven og sejlbåden, som ligger i havnen i Faxe Ladeplads. Han er medlem i Faxe Ladeplads Sejlklub og i Roklubben Viking, og så cykler han en del ture med 10-12 naboer - det har de gjort i mange år. Og nu foregår det dog på elcykler.

Selv om Aage stadig er frisk og rørig, og bestemt ikke virker som en 75-årig, så er virksomhedens fremtid på plads. Det er sket løbende, således at det nu er hans to sønner Thomas og Johnnie Jørgensen, der ejer Mega Therm.

Selve bygningerne, flere haller og kontorlokaler, ejes nu i fællesskab af far og sønner - så alt er på plads, til den dag Aage beslutter at nu vil han altså være pensionist.

Læs mere om virksomheden på mega-therm.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Stor katteudstilling i Haslev i weekenden
- Tre lokale verdensmestre
- Kommunemesterskab afgjort
- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst