Guld, sølv og bronze til Naya fra Dalby

Torsdag 30. december 2021 kl. 12:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Guld, sølv og bronze til Naya fra Dalby
7 DM-medaljer til Naya Modin Thomsen. Foto: Allan Jensen EVENTMEDIA

Guld, sølv og bronze til Naya fra Dalby
Naya Modin Thomsen - privatfoto fra november måned
Det blev til ikke mindre end 7 DM-medaljer til Naya Modin Thomsen fra Dalby ved Danmarksmesterskabet der blev afholdt i Esbjerg lige før jul. 1 guld, 5 sølv og 1 bronze, samt 3 personlige rekorder.


Naya vandt guld i Ungdomsgruppen i hendes favorit-disciplin 200 meter fri (crawl), hvori hun også satte en ny personlig rekord i finalen med tiden 1:58.78, som er en stor forbedring på 77/100 sekund.

I åben klasse vandt Dalbysvømmeren sølv i 200 og 400 fri samt bronze i 800 fri.

De sidste 3 sølvmedaljer blev vundet i Ungdomsgruppen på distancerne 100, 400 og 800 fri, hvor finalerne i både 100 og 400 fri også blev svømmet i personlige rekorder.

Svømmet siden hun var 12 uger...
Naya har svømmet siden hun var 12 uger gammel. Først til babysvømning i et varmtvandsbassin i Næstved, derefter som talentsvømmer i Haslev Svømmeklub og siden 2014 i Køge Svømmeklub, hvor den topprofessionelle svenske coach Per Holmquist, siden sommeren 2018, har coachet Naya til det øverste trin på medaljeskamlen både til danske og nordiske mesterskaber, ligesom de to sammen har hjemtaget metal og hurtige tider fra stævner i både Letland, Sverige, Skotland og USA.

Når Naya ikke svømmer eller træner styrketræning i Fit & Sund i Køge, læser hun bioteknologi på en 4-årig Team Danmark-ordning på Køge Gymnasium, hvor hun fortsat har halvandet år tilbage, førend hun kan sætte studenterhuen på hovedet.

Hvad der skal ske efter gymnasiet er endnu ikke besluttet. Måske et studie på Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet eller måske nogle år til USA, hvor flere universiteter allerede har vist interesse for at få den danske svømmer tilknyttet deres svømmehold, hvilket er helt i tråd med Nayas ambition om at kunne fortsætte sin karriere.

Naya Modin Thomsen returnerer i starten af det nye år til Danmark fra Playitas Sport Resort på Fuerteventura, hvor hun hen over nytåret har deltaget i en privat træningslejr og kickstartet den kommende langbanesæson, hvorunder de større mesterskaber afvikles i 50 meter pools.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Stor katteudstilling i Haslev i weekenden
- Tre lokale verdensmestre
- Kommunemesterskab afgjort
- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst