Verdens Gang: Store og små intentioner

Onsdag 5. januar 2022 kl. 15:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Verdens Gang: Store og små intentioner
Aksel Wolter
Verdens Gang: Store og små intentioner, "Urbi et Orbi" (til byen og verden).


Lad mig bare starte med de store intentioner.

Pave Frans maner til, at individer og verdensledere begynder at tale mere med hinanden frem for at kigge indad i en tid, der er mærket af covid-19.

Jeg har intention om at rakke mere op, end at rakke ned i 2022. Jeg kan begynde med at udtrykke glæde over for dem, der står mig nær, hustru, familie og venner. Og smile til verden, trods Omikron og alle kommende varianter.

Vi kommer til at leve med Covid -19 og alle dens afskygninger i mange år fremefter, ligesom vi lever med influenza og kræftsygdomme.

Disse vilkår kræver, at vi får intentioner om en mere ydmyg tilgang til livet.

Materialisme og forbrug bliver mindre vigtigt, og vi vil sætte pris på, og dyrke det begrænsede samvær i mindre fællesskaber, og i ensomhed i fremtiden.

Man kan have en intention om at lære sig selv bedre at kende, eller i det mindste at kunne udholde sit eget selskab.

Min intention i 2022 er BBM. Bach, Bethoven og Mozart. At høre mig ind på disse tre fantastiske komponister, som vil give mig nye ukendte musikalske oplevelser allerede hjemme i min egen stue.

Skru ned for forbruget og hjælp andre

Vi skal skrue ned for forbrug og overdreven materialisme, og spørge os selv om vi virkelig har brug for de næste indkøb, vi planlægger. At holde de daglige udgifter på så lavt et niveau som muligt, giver os mere økonomisk frihed til for eksempel at støtte organisationer, der hjælper mennesker i nød i Danmark og i verden, når vi nu ikke kan / vil lukke dem ind i vores land.

Lad Faxe Byråd få intentioner om et bedre samarbejde til borgernes bedste, og lad Folketingets partier få intention om at arbejde for alle, og ikke tænke i kortsigtede partipoliske interesser om hvem, der skal være den næste statsminister.

Lad verden komme i en bedre gænge i 2022, og må alle borgere have intentioner om at gøre sig umage for at gøre deres bedste for fællesskabet, på landet, i byen og i verden. "Urbi et Orbi".

Af Aksel Wolter

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Stor katteudstilling i Haslev i weekenden
- Tre lokale verdensmestre
- Kommunemesterskab afgjort
- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst