Mindeord om Henrik Friis

Tirsdag 21. december 2021 kl. 15:40

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mindeord om Henrik Friis
Henrik Friis

På vegne af bestyrelse og medarbejdere ved Karisefonden

Mindord: Ved middagstid onsdag den 15. december sov vores direktør, Henrik Friis, stille ind i sit hjem i Haslev.

Henrik havde været alvorligt syg i længere tid, men passede sit arbejde med stor energi, dygtighed og engagement indtil få dage før han gik bort.

Det var sådan vi kendte Henrik. Han arbejdede livet igennem utrætteligt for den sag, hvortil han viede sit liv: At skabe uddannelse og beskæftigelse for unge med særlige behov.

Med fantastisk og uvurderlig hjælp fra sin livsledsager gennem alle årene, Vivi, kastede Henrik hver dag al sin energi og dygtighed ind i arbejdet for, at også unge med særlige behov kan få de bedste muligheder for at danne og uddanne sig til et meningsfuldt og aktivt liv i samfundets mange forskellige fællesskaber.

Først som efterskolemand gennem mange år og de seneste år som direktør for og grundlægger af Karisefonden. Også på nationalt plan var Henrik optaget af at skabe ordentlige forhold for de børn og unge, der har allermest behov.

Han var gennem mange år involveret i det faglige og politiske arbejde i flere af de bevægelser, der arbejder for lige værd og lige muligheder for børn og unge med særlige behov, for hjælp til at kunne leve et meningsfuldt og aktivt liv.

Henrik var på alle måder disse børn og unges utrættelige forkæmper!

Henrik Friis vil blive savnet af os alle i Karisefonden. Men han vil først og fremmest blive husket som et generøst og inspirerende menneske, hvis hjerte altid bankede og brændte for de unge.

En skolemand i særklasse, et pædagogisk fyrtårn og aldeles kompromisløs når det drejede sig om udvikling af pædagogisk kvalitet for børn og unge.

Æret være Henriks minde!
© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Stor katteudstilling i Haslev i weekenden
- Tre lokale verdensmestre
- Kommunemesterskab afgjort
- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst