Musikoplevelser i vente

Fredag 17. december 2021 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Musikoplevelser i vente
Duoen Christine Bernsted og Ramez Mhaana spiller ved en af koncerterne i Faxe Kunst-og Musikforening. PR foto: Julia Severinsen

Faxe Kunst-og Musikforenings har udgivet sin brochure for den kommende sæson.

Hele kommunen: ”Velkommen i 2022 til syv skønne koncerter og ét spændende foredrag”.

Sådan indleder formand Hans Krarup velkomstteksten i Faxe Kunst-og Musikforenings nye sæsonbrochure, som er blevet sendt ud, eller er på vej, med posten til foreningens langt over 100 medlemmer.

Der indledes med nytårskoncerten søndag den 16. januar klokken 15 i Kultunariets store sal i Haslev, hvor den glimrende svenske sangerinde Amelia Jakobsson er solist sammen med Ensemble Storstrøm i et program, som ifølge brochuren er “fyldt med festlige løjer og nytårsmusik af eksempelvis Lumbye, Gershwin og Massenet”.

I pausen bydes der på vin og kransekage, og blandt de indbudte gæster befinder sig også ny- eller genvalgte byrådsmedlemmer.

Flere koncerter

Derefter følger en perlerække af koncerter , passende fordelt på resten af året.

Fire af koncerterne foregår i Fruerstuen i Vemmetofte Kloster, de øvrige i Kultunariets sal i Haslev, i Haslev Kirke, og i Vindbyholtgaard ved Faxe.

Blandt koncerterne i Vemmetofte kan man opleve nogle af vore fornemste musikere fra Det kgl. Kapel og DR symfoniorkestret spille musik af Mozart, Beethoven , Schubert og Brahms, blandt andet Schuberts vidunderlige ”Forelle-kvintetten”.

Nye navne med en række unge musikere i begyndelsen af deres karriere står på programmet, blandt andet den unge finsk-svenske pianist Ida Andersson , der spiller musik af søskendeparret Fanny og Felix Mendelssohn, og duoen Christine Bernsted og Ramez Mhaana, der blandt andet trakterer med musik af Beethoven og Carl Nielsen.

Måske en julegaveidé

Man kan læse endnu mere om koncerterne på adressen www.faxekunstogmusik.dk, hvor det også er muligt at købe billetter til alle otte arrangementer, hvilket måske kan være en julegaveidé.

På samme adresse kan man tegne eller forny medlemsskab af foreningen, der giver mulighed for at købe billetter til hele året til en klækkelig rabat.

Til nytårskoncerten er der desuden billetsalg ved indgangen. Her skal man huske at medbringe Corona-pas.


© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst