Musikalsk glæde på plejehjem

Torsdag 9. december 2021 kl. 15:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ensemble Storstrøms julekoncert vakte glæde hos beboerne på Plejecenter Søndervang. Foto: Peer Rasmussen

Beboerne på tre plejehjem i kommunen havde stor glæde af Ensemble Storstrøm

Hele kommunen: Beboerne på tre plejehjem i Faxe Kommune havde onsdag og torsdag i uge 49 stor glæde af besøg af Ensemble Storstrøm.

De otte dygtige musikere i ensemblet var i julestemning og leverede dejlig, klassisk musik for beboerne på Plejecentret Søndervang, Hylleholtcentret og Plejecenter Tycho Brahesvej.

Ensemblet lagde ud onsdag formiddag på Plejecenter Søndervang, hvor beboerne nærmest fik julelys i øjnene af de skønne toner, som de genkendte og kunne nikke og synge med på.

En rose så jeg skyde

Ensemble Storstrøm leverede et kort, men meget flot program på 40 minutter på de tre plejehjem, og der blev lagt forrygende ud med Naji Hakims komposition “Kom lad os gå til Bethlehem”, hvor de tre julesalmer “Velkommen igen Guds Engle Små”, Dejlig er den himmel blå“ og ”Et barn er født i Bethlehem“ indgik.

Derefter spillede Stéphane Tran Ngoc en sublim soloviolin i Jules Massenets “Thais Meditation”, inden orkestret spillede for til fællessang med beboerne i den smukke salme “En Rose så jeg skyde”.

Den lille koncert blev på bedste vis afsluttet med et julepotpourri af amerikanske julesange, arrangeret af Hans Poulsen, inden Leroy Andersons fyrrige “Sleigh Ride” blev mesterligt opført som ekstranummer.

Ensemble Storstrøm spiller sin sidste, lille julekoncert på Solhavecentret torsdag den 16. december klokken 14.15-14.55.

Ensemble Storstrøm

Fire kommuner i Kulturregion Storstrøm, heriblandt Faxe Kommune, står sammen med Statens Kunstfond bag Ensemble Storstrøm som et af landets basisensembler med otte fastansatte professionelle musikere.

Ensemblet blev dannet i 1991 og fik i 2016 hjemsted i den renoverede forpagterbolig KUMUS ved Fuglsang Herregård og Fuglsang Kunstmuseum syd for Nykøbing Falster.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
- Sensommer i gaden
- Vandretur på stier
- Tennishal bliver indviet
- Shubberne spiller
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst