Sclerosehospitalet og Filadelfia hjælper Region Sjælland

Fredag 3. december 2021 kl. 13:52

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sclerosehospitalet og Filadelfia hjælper Region Sjælland
Sclerosehospitalet i Haslev hjælper region Sjælland. Foto: Benny Hansen

Corona: Epilepsihospitalet Filadelfia i Dianalund stiller nu sengepladser til rådighed for medicinske patienter fra de covid-pressede sygehuse i Region Sjælland. Sclerosehospitalet i Haslev bakker også op ved at udlåne plejepersonale til opgaven.


Det er medicinske patienter fra især Slagelse Sygehus, der fra mandag 6. december kan indlægges på Filadelfia i Dianalund. Det er også sket tidligere under corona-epidemien, så personalet er godt forberedt på opgaven.

Sygehusene er i øjeblikket presset af den 3. covid-bølge, mange akutte patienter og mangel på hænder. Presset er så højt, at flertallet af patienter med ikke-hastende aftaler og operationer får deres tid udsat. Men det er ikke længere nok.

- Vi oplever, at vi har rigtig mange patienter denne vinter, blandt andet på de medicinske afdelinger. Vi er derfor glade for, at vi gennem et tæt samarbejde med Filadelfia kan hjælpes ad med at sikre pleje og omsorg til vores patienter, siger vicedirektør Charlotte Bøll fra Slagelse Sygehus.

Fra mandag kan de første fire medicinske patienter bliver indlagt på Filadelfia. Antallet vil derefter gradvist øges op til i alt 12 patienter frem mod jul. Det kan blive aktuelt med flere i det nye år, hvis situationen gør det nødvendigt.

- Corona er desværre svær at slå ned. Så vi stiller selvfølgelig op igen og gør os klar til at hjælpe sygehusene igennem. Vi vil fortsat behandle børn og kritisk syge voksne med epilepsi, siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen fra Filadelfia.

Det er læger fra regionens e-Hospitalet, der har ansvaret for behandlingen af patienterne under indlæggelsen. Filadelfia stiller deres eget sundhedspersonale til rådighed. Desuden kommer der plejepersonale fra Sclerosehospialet i Haslev til Filadelfia.

Sclereosehospitalernes direktør Merete Stubkjær Christensen siger:
- Vi er rigtig glade for at kunne hjælpe til, og som læge er det utrolig dejligt at se, at vi specialhospitaler og regionshospitaler forstår at arbejde tæt sammen om at sikre det bedst mulige forløb for patienterne. Vi er ét samlet sundhedsvæsen, der gennem samarbejde kan løse selv vanskelige situationer.

Aftalen gælder i første omgang indtil 21. december, hvor Filadelfia julelukker. Derefter vil behovet bliver vurderet igen.

Epilepsihospitalet Filadelfia har været aktiveret som en del af covid-beredskabet i Region Sjælland både i foråret 2020 under 1. covid-bølge og syv uger i januar-februar 2021 under 2. bølge.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet indleder med gudstjeneste
- Priserne holdes i ro
- Madklub for mænd klar til ny omgang
- Slutspurt i jubilæumsfond
- Faxe Kalk betaler unge sejleres kontingent
- Maries Festival Band spiller i Karise
- Vraa, Kold og Jutlandia
- Mød folkene bag Skelettet på slottet
- Kamp, kærlighed og Don Quixote
- Haslevs fjernvarme bliver ikke dyrere
- Kørte omkring med knive
- Foredrag der sætter tanker i gang
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst