Ikke nemt at være gangbesværet

Onsdag 8. december 2021 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ikke nemt at være gangbesværet
De gule fliser bliver glatte, renden gør det besværligt for dem der bruger rollator, og den der parkerer biler og cykler får våde tæer. Det må kunne gøres bedre, siger Gudmund Godske. Foto: Torkild Svane Kraft

Haslev: Det er for dårligt, at man ikke gør noget ved Haslevs mest benyttede jernbaneovergang, siger Gudmund Godske, men det er ikke for hans egen skyld, der burde gøres noget.


Selv om Gudmund fylder 85 år her senere på måneden, er han rask til bens og går syv kilometer hver dag, for man skal jo holde sig i gang, siger han. Og hver fredag går han ture og cykler med beboere på plejehjemmet på Tycho Brahes Vej.

Gudmund bor på Fredensvej, og bruger jernbaneovergangen ved posthuset hver dag - og forholdene her lader meget tilbage at ønske.

Han oplever ofte at møde gangbesværede der har problemer med denne overgang. For det første bliver de gule fliser meget glatte når det regner, og dertil kommer meget ujævn belægning, der også øger risikoen for at falde.

– Og der kan du se, at der har været gravet en rende. De har fyldt den lidt op, men der er stadig en grim kant, og det giver problemer for dem der bruger rollator, forklarer Gudmund og peger på renden.

Og så peger han også på parkeringspladsen, eller hvad man nu skal kalde det. Altså på det område på Energivej der ligger lige op til jernbanen. Her er underlaget grus - fyldt med huller, så dem der stiller deres bil eller cykel her, må vade i vand lige så snart det har regnet lide.

Gudmund Godske har forsøgt at gøre noget ved problemet. Han har skrevet til Banedanmark og til DSB. Sidstnævnte har han slet ikke hørt fra, mens Bane Danmark, har svaret, at det der ikke handler om de få meter ved selve jernbanesporene, ikke sorterer under dem, men under Faxe Kommune.

– Det er korrekt at det er Banedanmark der har ansvaret for selve jernbaneovergangen, mens Faxe Kommune står for dels det nyrenoverede areal ved stationsbygningen, og dels det i øjeblikket noget rodede parkeringsareal på den modsatte side, siger Eli Jacobi Nielsen, der er formand for kommunens teknik- og miljøudvalg, og han fortsætter:

– Vi arbejder på at få Banedanmark til at etablere den niveaufri passage som sikkerhedsvurderingerne siger der er behov for, men indtil da må såvel Faxe Kommune som Banedanmark naurligvis sikre at der er rimelige forhold for de gående på den eksisterende passage.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
- Sensommer i gaden
- Vandretur på stier
- Tennishal bliver indviet
- Shubberne spiller