Julemanden trodsede vejr og højdeskræk

Tirsdag 30. november 2021 kl. 10:42

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Julemanden trodsede vejr og højdeskræk
Søndag blev juletræerne tændt rundt i hele Faxe Kommune, og det lykkedes, selvom julemanden nogle steder havde lidt udfordringer.


Haslev/Faxe: December er en travl måned for julemanden, men allerede søndag måtte han i gang, for første søndag i advent skal der tændes juletræer, og det er en tradition, som julemanden traditionelt står for.

Han startede i Haslev, hvor børnefamilierne var stimlet sammen, så børnene kunne få hilst på julemanden, der lyttede interesseret til alle de mange juleønsker.

Det dryppede lidt på Torvet, hvor brandvæsnet var dukket op med deres stige, for at hjælpe julemanden med at tænde stjernen på træet. De kunne dog have nøjedes med en trappestige, for julemanden nåede ikke mange trin op på stigen, før han besluttede sig for at gribe til lommen med julemagi.

- Julemanden blev simpelthen ramt af akut højdeskræk, så det var godt, at man ved, hvordan man kan trylle lyset tændt, lød det efterfølgende fra julemanden, der endte med at få hjælp af de fremmødte børn til at tælle lyset i gang.

Intet brandvæsen
Også i Faxe var, der lige ved at være panik, da juletræet på skulle tændes søndag eftermiddag. Her kunne brandvæsnet nemlig ikke nå at komme, og det plejer ellers altid at være dem, der henter julemanden og hans kone lidt uden for byen og kører dem til Vinkældertorvet.

Men det kunne så ikke lade sig gøre denne gang, så Faxe Borger- og Erhvervsforening måtte ringe til julemanden og forklare ham problemet - og ja, foreningen har et direkte nummer til julemanden.
Heldigvis var det ikke noget problem, for julemanden har jo sin kane, og efter at have talt lidt med sine rensdyr, blev de enige om at de kunne lande tæt på Vinkældertorvet, så der ikke var så langt at gå for julemanden og hans kone.

Dermed dukkede de pludselig op i menneskemængden, og en venlig sjæl havde været så flink at tage en stige med, som julemanden denne gang fik samlet mod til at klatre op på og få tændt juletræet, så det atter kunne blive jul i Faxe.

Af Morten Chas Overgaard
og Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet indleder med gudstjeneste
- Priserne holdes i ro
- Madklub for mænd klar til ny omgang
- Slutspurt i jubilæumsfond
- Faxe Kalk betaler unge sejleres kontingent
- Maries Festival Band spiller i Karise
- Vraa, Kold og Jutlandia
- Mød folkene bag Skelettet på slottet
- Kamp, kærlighed og Don Quixote
- Haslevs fjernvarme bliver ikke dyrere
- Kørte omkring med knive
- Foredrag der sætter tanker i gang
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst