Svar til Erik Rasmussen:

Mandag 15. november 2021 kl. 09:21

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Svar til Erik Rasmussen:
Indlæg af:
Christina Birkemose
byrådsmedlem og – kandidat nr. 10 (Socialdemokratiet)
medlem af Teknik og Miljøudvalget
P.C. Davidsen vej 12,
4690 Haslev

Ja, jorden tog imod - trykprøvningsvandet fra Baltic Pipe

Erik Rasmussen forklarer her i avisen fredag den 12.november at han som landmand og byrådsmedlem modtog trykprøvningsvandet fra Baltic Pipe på sin landbrugsjord.

Det kom som en stor overraskelse for medlemmer i Teknik- og Miljøudvalget, at Erik, som er medlem af selvsamme udvalg, indgik en aftale med Energinet om at benytte hans landbrugsjord til dette formål.

Vi fik orienteringen om at vores udvalgskollega/byrådskollega havde fået tilladelse til udspredning af trykprøvningsvandet samtidig med, at maskinerne begyndte at køre vandet ud over jorden.

Vi havde, anført af undertegnede, stillet krav om prøvetagning af de reelle koncentrationer af eventuelle skadelige stoffer i vandet. Prøver, der skulle tages, inden en udledning til bugten. Vi ville ikke lade os spise af med ”beregnede koncentrationer”.

Erik Rasmussen har understreget, at han, citat: ”(…)ikke kunne finde på at ødelægge eller belaste eget levebrød ved at udbringe forurenet byslam eller andet affald af tvivlsomkarakter på min landbrugsjord.”

Jeg betvivler ikke, at Erik Rasmussen sørger for at holde sit levebrød fri for forurening, netop derfor er det også svært for mig at forstå, hvorfor hverken Erik Rasmussen selv, eller andre der var bekendt med sagen, sørgede for, at orientere Teknik- og Miljøudvalget om, at Erik Rasmussen, havde indgået denne aftale med Energinet.

Det er for øvrigt min opfattelse at (landbrugs)jorden tog imod, da vores krav til Energinets udledning til bugten var blevet for ”besværlige”.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Venskaber i skolen
- Vesten er langt værre en Rusland
- Min ven er død
- Tak til Faxe Kommune
- Fakta om væresteder
- Svar til Ib Elberg
- Vil kæmpe for en hyggelig by
- Grim med vilje
- Vores land, vores regler
- Det kan kommunen ikke være bekendt
- NATO og USA har et stort medansvar for krigen i Ukraine
- Grim med vilje?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst