Glade elever til bridge

Torsdag 14. oktober 2021 kl. 13:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der var koncentration ved bordene, da elever fra 5. klasse på Haslev Privatskole spillede bridge i Haslev Bridge Klub. Foto: Peer Rasmussen.

Elever fik undervisning i bridge.

Haslev: I uge 41 var undervisningen ikke helt normal for eleverne i 5. klasse på Haslev Privatskole.

Fra mandag til onsdag var der forløb med undervisning i bridge af Morten Bilde fra Dansk Skolebridge, og om torsdagen blev forløbet afsluttet med en turnering i Haslev Bridge Klubs lokaler i “Grobund”.

– Det er første gang, vi prøver dette forløb med bridge. Forløbet er kommet i stand, fordi jeg er begyndt at få undervisning i bridge. Spillet er enormt udviklende intellektuelt, og det ville jeg gerne bruge i forhold til eleverne. Der er meget logisk tænkning, statistik og sandsynlighedsberegning, så der er meget matematik i spillet, fortæller lærer Trine Prüss.

– Derudover giver spillet dannelseseffekt og det, at man er sammen om noget. Man skal arbejde sammen med en makker. Bridge kræver vedholdenhed og koncentration og der er også et socialt aspekt i det. Jeg kontaktede Dansk Skolebridge, og Morten Bilde har så været på skolen og give undervisning i bridge. Spillet lærer også eleverne at sige pyt. Hvis man har tabt et enkelt spil, vinder man måske det næste, tilføjer hun.

At så nogle frø

Formanden for Haslev Bridge Klub, Jørgen Elon Nielsen var glad for, at klubben kunne lægge lokaler til arrangementet med Haslev Privatskole:

– Klubben blev spurgt, om vi ville være med. Jeg syntes, det lød spændende, så vi har leveret materialer i form af blandt andet meldekasser. Vi er selvfølgelig godt klar over, at vi nok ikke får nye medlemmer via dette arrangement, men børnene går hjem og fortæller om det til forældrene, og på den måde bliver der sået frø om bridge, siger han.

– For os er det stort, at det netop er Morten Bilde, som underviser og er her i klubben i dag. Han er danmarksmester og deltog blandt andet ved VM i Italien her i sommer. Morten Bilde er et koryfæ inden for bridge, så det var stort at opleve ham her i klubben, tilføjer Jørgen Elon Nielsen med begejstring i stemmen.

Det var sjovt at spille bridge

Tre af de elever, som gennem ugen havde fået undervisning i bridge, og som med koncentration deltog i det afsluttende arrangement hos Haslev Bridge Klub, var Astrid Therese Svegaard Aakjær, August Vedel Neergaard og Agnes Hededam Ottenheim.

– Jeg synes, at det var sjovt og meget hyggeligt at spille bridge. Det var godt at lære nogle nye ting med blandt andet kortspil, så det ikke bare var en kedelig skoledag. Det gav også et godt venskab og man lærer de andre lidt bedre at kende, siger Astrid Therese Svegaard Aakjær.

– Jeg er begyndt på Haslev Privatskole for ikke så længe siden og nu har jeg lært en masse nye kammerater at kende fra parallelklassen. Det har været skægt at spille bridge, for jeg kan godt lide spil, hvor der indgår strategi, beretter August Vedel Neergaard.
– Det har været spændende at lære noget nyt, for jeg havde aldrig hørt om bridge. Jeg har også lært eleverne fra parallelklassen bedre at kende. Det var sjovt at lære, men det var også lidt svært i starten, tilføjer Agnes Hededam Ottenheim.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Foredrag med Iceman
- Forundring, latter og eftertanke
- Stein er rådgiver for døvblinde - og selv døvblind
- Klar til vinterhøjskole
- Fyraftensfilm vender tilbage
- Per Rud fortæller på B&W
- Frivilligråd, guitar og gaver
- 14-årig på ulovlig knallert
- Sorgens sange...
- Erhvervspolitisk valgcafé
- Danseduo vandt EM
- Rockband på scenen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst