Et værdigt liv, tak

Torsdag 14. oktober 2021 kl. 10:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Et værdigt liv, tak
Indlæg af:
Randi Onsberg Johansson
Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Faxe, nr. 8 på listen
Vestergade 17, 4640 Faxe


Du har måske en fantastisk farmor - En farmor der tager tingene lidt som de kommer, som gemmer gavepapiret for at spare, som altid sidder i stolen når du kommer, klar til at give et kram. En farmor som virker til at synes at der ikke var noget bedre i verden, end lige netop dig!

Sådan en farmor havde jeg! Min farmor havde været telefondame dengang man sad på telefoncentral. Hun havde haft brystkræft og overlevet og hun nåede at fejre krondiamantbryllup med min farfar. De levede under begge krige og hjalp med at bygge det samfund som vi har i dag.

I hendes sidste år var hjemmehjælp nødvendigt for hende. Hun brød sig ikke så meget om det – man burde jo kunne klare sig selv – men det skulle til. Hendes største frustration var, når hun ikke blev behandlet ordentligt, når der kom en vikar eller når de talte til hende som om hun var et barn, når det blot handlede om, at hun ikke rigtig kunne høre.

De ting jeg har hørt på mine sidste måneders færd rundt i kommunen, får min farmors hjemmehjælp til at lyde som et femstjernet hotel i Italien. Jeg bryder mig bestemt ikke om fortællingerne fra mange ældre i vores kommune, som får pleje i forskellig grad. Det er ikke vores ansattes, de opleves generelt som flinke, søde og omsorgsfulde og det kan mærkes at de gør deres bedste. Men selv de bedste har en smertegrænse, -og den er nået i Faxe Kommune for noget tid siden – det er alle meget klar over. Det er presset, den manglende tid, stress og jag, løn der er mindre end hos de omgivende kommuner og et stressende arbejdsliv uden pauser og uden ro, som bliver tydelig. Der mangler ganske enkelt hænder – og der mangler en anden planlægning og organisering af hjemmeplejens hverdag ude i hjemmene.

Det får ikke kun vores medarbejdere ud i en himmelflugt mod bedre arbejdsforhold andre steder, det giver også væsentlig ringere omsorgsmuligheder for de medarbejdere der knokler på livet løs for at give vores ældre en værdig alderdom.

Det er da ikke sjovt at skulle have nye mennesker i sit hus hver dag – enhver af os andre ville da også selv gå i bad, hvis vi kunne – og din farmor har altså også været ung engang, hun har arbejdet hårdt for dig, vores samfund og sin familie – ellers var du her jo ikke nu og vi havde ikke de gode som vi har i dag.

Derfor mener jeg, at ældreplejen er et sted der skal sættes ind med omprioriteringer og nytænkning af ressourcerne, og det vil være en prioritet for mig, at finde ud af om der kan være andre løsninger på de forhold som både plejepersonale og vores ældre borgere, lider under.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Seriøsitet og ordentlighed vol. 4
- Hvordan ser politikerne på vandet
- Hvordan har ældreplejen det
- Mens vi venter på Faxe Kommunes sundhedspolitik
- Faxe Kommune har brug for almennyttige boliger
- For børnenes skyld
- Hvor vil du gerne bo, når din husleje stiger
- Støtter kommunal talentpulje
- Boligbyggeri i Faxe Kommune
- En vigtig politisk stafet gives videre
- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst