Nu er pickleball kommet til Faxe - kom og prøv det

Onsdag 22. september 2021 kl. 09:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu er pickleball kommet til Faxe - kom og prøv det
Peter Stjernebye og Søren Ry håber mange vil kigge forbi på lørdag og prøve at spille pickleball. Foto: Torkild Svane Kraft

Nu er pickleball kommet til Faxe - kom og prøv det
Peter Stjernebye i aktion på pickleball-banen. Foto: Torkild Svane Kraft
En ny klub har set dagens lys i Faxe - en forening hvor der spilles pickleball. Pickleball, hvad er det for noget, tænker mange sikkert. Og det kan man godt forstå, for spillet er lige kommet til landet.

Skal man forklare kort hvad pickleball er for noget, så tager du en bane på størrelse med en badmintonbane. Midt på sætter du et net, som er på samme højde som et tennisnet. Så tager du et bordtennisbat og gør det lidt større - og en hård plastbold med huller - og så er du klar til at spille pickleball.

Reglerne er en blanding af regler for tennis, badminton og bordtennis - hvor det jo gælder om at returnere bolden, så modstanderen ikke kan nå den.

- Det er skide sjovt, siger Peter Stjernebye der har bragt sporten til Faxe - og sådan virkede det da også, da Haslev-Faxe Posten så Peter spille et sæt mod Søren Ry.

Det er et spil der kan spilles af alle, unge såvel som seniorer, og tilmed en familiesport hvor far, mor og børn kan spille sammen.

Pickleball stammer fra USA hvor det blev „opfundet” i 1960’erne. Her afholdes der store turneringer, og Peter Stjernebye fortæller, at det er den hurtigstvoskende sportsgren i USA.

Piclkeball har officielle forbund i 56 lande, og det var under en ferie i Thailand, at Peter Stjernebye stiftede bekendtskab med spillet. Nogle amerikanske pensionister inviterede ham med til et spil - og så besluttede han, at starte en klub i Faxe.

Der spilles i den gamle sportshal på Præstøvej tirsdage kl. 17-18 og fredage kl. 16-17 og snart også om lørdagen.

Lørdag den 25. september kl. 14 er alle velkomne til at kigge ind i den gamle sportshal, både for at se spillet og prøve det - og vælger man at melde sig ind denne lørdag, skal man kun betale 60 kr. for resten af sæsonen, og et meget lille beløb til Faxe Motionsklub, hvorunder pickleball i Faxe hører.

Klubben stiller naturligvis bat og bolde til rådighed denne lørdag, men vælger man at melde sig ind, kan man købe et bat til næsten ingen penge gennem klubben. Peter Stjernebye har opkøbt et lager af bats, så Pickleball Faxe kan sælge et bat mange hundrede kroner billigere end normalprisen.

Af Torkild Svane Kraft© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst