Bredt forlig om bevarelse af skolestrukturen

Onsdag 15. september 2021 kl. 08:36

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bredt forlig om bevarelse af skolestrukturen
Camilla Meyer. Arkivfoto

Indlæg af: Camilla Meyer, borgmesterkandidat Socialdemokratiet og Knud Erik Hansen, næstformand i Børn og Læringsudvalget

Tilflyttere garanteres plads på den lokale skole, og skolerne får øgede frihedsgrader

Efter en lang proces med inddragelse af alle relevante parter, skolebestyrelser, medarbejdere, elever, ledere og eksterne parter blev otte af Børne- & Læringsudvalgets ni medlemmer, Socialdemokratiet, Venstre, Lokallisten og Dansk Folkeparti enige om overfor byrådet at vælge model 1 med bevarelse af den nuværende skolestruktur.

Beslutningen udvides med en præcisering af, at der skal et stærkere og mere konkret fokus på, at de enkelte ni skoler i højere grad benytter allerede eksisterende råderum samt får mulighed for at benytte øgede frihedsgrader.

Derudover indføres en garanti for, at alle tilflyttede elever tilbydes plads på den lokale skole.

For Socialdemokratiet har det været vigtigt, at de øgede frihedsgrader og garantien for tilflytteres plads på den lokale skole kan rummes inden for den nuværende skolestruktur.

Bevarelsen af tre distriktsskoler giver kontinuitet, økonomisk stabilitet, mulighed for bred vifte af faglighed og den stærkest mulige understøttelse af ”Fælles om forebyggelse” og ”Børn i fællesskaber” til gavn for børn med udfordringer.

Socialdemokratiet finder det særlig vigtigt, at beslutningen om bevarelsen af den nuværende skolestruktur, med væsentlige forbedringer, træffes af et meget bredt flertal.

Vi opfatter det som en garanti for, at skolerne nu kan få ro til at arbejde uden at frygte nye skolestrukturprocesser i den nærmeste fremtid. Høringssvarene viser, at det er det man ønsker på skolerne.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad skal der ske i kirken?
- Standset på ulovlig knallert
- Tre aftener om kvinder i bibelen
- Replik vedr. Udrejsecenter på Skovvang
- Fandt hampplanter hos anholdt
- Ingen kvaler borgerne betaler
- Niam og Milton Huse opfører 210 boliger i Haslev
- Frisør Unique er Grøn Salon
- Oplev nattens lyde og lys - kom til nat i naturen
- En helt fantastisk ferie...
- Cirkus Bella Donna fejrer 25 års jubilæum i Faxe
- Bredt forlig om bevarelse af skolestrukturen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst