Nye skinner på Østbanen forsinkes

Fredag 10. september 2021 kl. 11:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nye skinner på Østbanen forsinkes
For en uges tid siden kunne man her på faxenyt.dk læse, at Region Sjælland sætter udskiftning af skinner på Østbanen i gang. Brugerne af Østbanen kunne regne med at der var nye skinner i efteråret 2022.


Men sådan kommer det ikke til at blive. Ifølge Movia er årsagen til forsinkelsen, at Miljøstyrelsen har bedt om nye oplysninger om projektets miljøpåvirkning, og at dette medfører en forsinkelse af projektet på op til et år.

- Det er tude-tosset. Vi fjerner skinner, der har ligget på strækningen i mange år, for at lægge nye skinner på samme strækning, også vil styrelsen problematisere miljøpåvirkningerne. Nu går der for meget bureaukrati i den, skriver Regionsrådsformand Heino Knudsen på Facebook.

- Det materiale, der er kommet, er meget mangelfuldt. Kvaliteten har ikke været så professionel, som vi har været vant til, siger Niels Bjørkbom, kontorchef i Miljøstyrelsen, til TV2 Øst.

- Det er ikke til at bære, at borgerne i Faxe, Stevns og Køge kommuner endnu en gang skal opleve, at der sker en forsinkelse af udskiftningen af skinnerne på Østbanen. Vi har kæmpet længe for at få finansieringen på plads, og nu stilles der så nye skærpede krav og varsles forlænget sagsbehandlingstid for at give de nødvendige tilladelser, skriver forretningsudvalget i Region Sjælland i en fælles udtalelse.

Hvordan det kommer til at gå med de nye skinner er lidt usikkert, men man vil nok kunne forvente en forsinkelse på et års tid. Det vil altså sige, at de nye skinner først vil være på plads i efteråret 2023.
Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad skal der ske i kirken?
- Standset på ulovlig knallert
- Tre aftener om kvinder i bibelen
- Replik vedr. Udrejsecenter på Skovvang
- Fandt hampplanter hos anholdt
- Ingen kvaler borgerne betaler
- Niam og Milton Huse opfører 210 boliger i Haslev
- Frisør Unique er Grøn Salon
- Oplev nattens lyde og lys - kom til nat i naturen
- En helt fantastisk ferie...
- Cirkus Bella Donna fejrer 25 års jubilæum i Faxe
- Bredt forlig om bevarelse af skolestrukturen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst