På fredag går det løs med kulturnatten i Faxe

Tirsdag 14. september 2021 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

På fredag går det løs med kulturnatten i Faxe
Kulturnatten i Faxe rundes af med et kæmpe laserlysshow. Foto: Event Gear

På fredag går det løs med kulturnatten i Faxe
Fione Femtetten underholder ved vandrerhjemmet. Privatfoto
For første gang nogensinde er der Kulturnat i Faxe by. Borgmester Ole Vive åbner begivenheden på fredag kl. 17.45 ved vandrerhjemmet, og herefter vil han afsløre en skulptur foran Meny. En skulptur som Meny har skænket til byen, og som Ivan Valentin har lavet.

Østsjællands Museum holder åbent på Rådhusvej fra kl. 17 til 22. Her kan man se udstillingen Krigen og Klimakrisen, og man kan gå på opdagelse i de hemmelige arkiver med lommelygter - for der er helt mørkt...

På museet på Rådhusvej vil du også kunne møde strikkedamerne fra Parkvej, og på Geomuseum Faxe på Østervej, kan du komme ind til halv pris. Tidligere har vi skrevet at man også kan komme på fossiljagt, men det er ikke korrekt. Til gengæld er der mange spændende ting at se i Geomuseet. Så kig indenfor...

På plænen mellem vandrerhjemmet og Geomuseum Faxe slår Cirkus Bella Donna sit nye store telt op, og underholder mellem kl. 16.45 og 17.45.

Samme sted kan man møde spejderne fra Rollo Gruppen. De laver en lille lejrplads, har bål og inviterer alle, store såvel som små, til at være med til gamle lege.

Klokken 18 underholder Fione Femtetten ved vandrerhjemmet, og mellem kl. 17 og 22 kan man få mad som i gamle dage inde på vandrerhjemmet; forloren hare og æblekage.

På Vinkældertorvet kan man møde Æblehaven, og få en historisk fortælling og se gamle film og billeder. Det er mellem kl. 18 og 21.
Mellem kl. 19 og 20.30 er man velkommen til at kigge ind i Faxe Kirke hvor ungdomskoret holder åben prøve.

Hos advokat Kim Steen på Torvegade 4, kan man se udstillingen „Barndommen 1979-2000”. Overalt i advokatkontoret kan man se kunst, der primært er samlet af Kim Steens far, Alex Steen. Faktisk vil man kunne se omkring 200 værker.

Hele aftenen, fra kl. 17 til 21, vil et lille tog køre rundt i hele byen.
Kæmpe lysshow

Kulturnatten i Faxe rundes af med et vildt lysshow. Det starter kl. 21.45 og har „udgangspunkt” i kalkbruddet, men de fantastiske lysstråler vil sprede sig over hele byen - og sikkert også over kalkbruddet.

Det er Event Gear der står for lysshowet, og de er kendt for at skabe lysshows, der får gæsterne til at tabe mund og næse - men forhåbentlig beholder øjnene, så laserlysshowet kan nydes i fulde drag.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad skal der ske i kirken?
- Standset på ulovlig knallert
- Tre aftener om kvinder i bibelen
- Replik vedr. Udrejsecenter på Skovvang
- Fandt hampplanter hos anholdt
- Ingen kvaler borgerne betaler
- Niam og Milton Huse opfører 210 boliger i Haslev
- Frisør Unique er Grøn Salon
- Oplev nattens lyde og lys - kom til nat i naturen
- En helt fantastisk ferie...
- Cirkus Bella Donna fejrer 25 års jubilæum i Faxe
- Bredt forlig om bevarelse af skolestrukturen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst