Ældreplejen bør opprioriteres

Onsdag 8. september 2021 kl. 08:57

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ældreplejen bør opprioriteres
Peter Vilson

Indlæg af:
Peter Vilson
Skovvang 12, Haslev
Nummer 7 på den Socialdemokratiske liste

Hen over sommeren er det blevet åbenbart for alle i Faxe Kommune, der interesserer sig for, hvordan de ældre svage medborgere behandles, at der er store problemer på området.

Rapporter over kvaliteten, eller mangel på samme, er blevet offentliggjort og udsagn fra beboere og pårørende er skræmmende læsning.

De ældre medborgere får simpelthen ikke den pleje, de har krav på og tonen afviger ikke fra, hvad der har været fremme i medierne fra andre kommuner.

Dertil kommer, at medarbejderne har alt for stram en arbejdsplan, der gør det umuligt for dem at udføre deres arbejde, som det forventes af dem.

Årsagen hertil er dels et alt for højt sygefravær, dels manglende vikardækning ved afholdelse af ferie med vindere.

Da Faxe kommune ligger i bunden af listen over alle kommuner, når der måles på, hvor mange penge der bruges per borger over 67 år, kan det ikke overraske, at servicen er alt for lav og at medarbejderne er alt for presset.

Faxe Kommune bruger cirka halvdelen af hvad den kommune, der bruger flest penge på dette område.

Man kunne frygte, at hvis der blev foretaget en lignende gennemgang af situationen på Faxe Kommunes plejehjem, vil billedet være det samme.

Hvis vores ældre medborgere skal have en værdig pleje uanset om de bor i eget hjem eller på plejecentrene, så skal området opprioriteres.

Det skal gøres attraktivt at arbejde i ældresektoren i Faxe, hvilket blandt kan ske ved at tilbyde opkvalificering af medarbejderne, men også ved at sikre en ledelseskultur, der er synlig både for beboere, pårørende og medarbejdere.

Der bør udvises større tillid til, at medarbejderen udfører deres arbejde, så mindre ligegyldig registrering af opgaver og tidsforbrug.

Derimod skal ledelsen turde stå på mål for et uanmeldt besøg, hvor kvaliteten af omsorgen for borgerne vurderes.

Hvis en sådan gennemgang viser behov for forbedringer, skal ledelsen i Sundhed og Pleje være forpligtet på at udbedre de forhold så hurtigt som muligt.

Jeg vil arbejde for, at ældreområdet bliver opprioriteret i Faxe Kommune, både således at borgerne får den pleje, de har krav på og at arbejdsmiljøet forbedres markant, således at sygefravær mindskes og ledelseskulturen forbedres, så det bliver attraktivt at arbejde i ældresektoren i Faxe.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Danmarksindsamling: Gå en tur i Haslev
- Aflysning bogsignering og præsentation
- Vil du sige farvel til dit oliefyr?
- Business Faxe udsætter nytårskuren
- Byrådet indleder med gudstjeneste
- Priserne holdes i ro
- Madklub for mænd klar til ny omgang
- Slutspurt i jubilæumsfond
- Faxe Kalk betaler unge sejleres kontingent
- Maries Festival Band spiller i Karise
- Vraa, Kold og Jutlandia
- Mød folkene bag Skelettet på slottet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst