14 ny byggegrunde på vej i Faxe Ladeplads

Tirsdag 7. september 2021 kl. 15:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

14 ny byggegrunde på vej i Faxe Ladeplads
For halvandet år siden blev René Tuekær, formand for Plan- og kulturudvalget, fotograferet foran området hvor kommunen nu byggemodner 14 parcelhusgrunde. Foto: Torkild Svane Kraft

Faxe Ladeplads: Økonomiudvalget i Faxe Kommune har netop besluttet at byggemodne 14 grunde i Faxe Ladeplads - på det der kaldes Sognefogedjorden.

I foråret 2020 foreslog René Tuekær fra Lokallisten, efter flere henvendelser fra borgere der gerne ville bygge hus i Faxe Ladeplads, at kommunen satte et antal byggegrunde til salg.

Kommunen forsøgte herefter, at sælge grundene til en investor, der så skulle byggemodne grundene, men ingen havde åbenbart mod på denne opgave. Ingen ønskede at købe denne jord af kommunen, selv om flere øjensynligt gerne ville købe en grund og bygge et hus.

Derfor har Økonomiudvalget netop besluttet, at kommunen selv sørger for byggemodning af 14 grunde, og viser det sig at være en succes, så er der plads til at udvide med et lignende antal grunde på et senere tidspunkt.

Det bliver Karise Anlæg & Byg A/S der skal stå for byggemodningen til en pris af fire millioner kroner, og René Tuekær forventer, at grundene vil være klar til salg til foråret 2022 - det er altså to år efter, at han foreslog at der skulle bygges flere boliger i Faxe Ladeplads.

På de 14 grunde der nu byggemodnes vil der kunne opføres parcelhuse - ikke dobbelthuse. Og måske er netop det årsagen til, at ingen investorer ville købe grundene og stå for byggemodningen. Man tjener nemlig mere ved dobbelthuse frem for parcelhuse.

Området hvor der nu byggemodnes 14 grunde er på 3,2 hektar og ligger mellem Sognefogedgården på Kissendrupvej, Brombærvej og Gartnerhaven.

Byggemodning betyder, at en grund er gjort klar til at der kan bygges på den. Veje, belysning, forsyningsledninger, elforsyning med mere er lavet, når man køber grunden.

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvad skal der ske i kirken?
- Standset på ulovlig knallert
- Tre aftener om kvinder i bibelen
- Replik vedr. Udrejsecenter på Skovvang
- Fandt hampplanter hos anholdt
- Ingen kvaler borgerne betaler
- Niam og Milton Huse opfører 210 boliger i Haslev
- Frisør Unique er Grøn Salon
- Oplev nattens lyde og lys - kom til nat i naturen
- En helt fantastisk ferie...
- Cirkus Bella Donna fejrer 25 års jubilæum i Faxe
- Bredt forlig om bevarelse af skolestrukturen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst