Tak til Hylleholt Kirke

Fredag 16. juli 2021 kl. 11:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tak til Hylleholt Kirke
Hylleholt Kirkes altertavle udført af Maja Lisa Engelhardt
Indlæg af:
Lone Hage Rasmussen
Nymarksvej 11D,
Rønnede


Jeg har aldrig før vidst hvad meditation var, selvom jeg ofte har deltaget i kirkens meditationsgudstjenester forskellige steder. Onsdag den 14. juli 2021 fandt jeg ud af det.

Nogle gange ser jeg på min yngste på 6 år, hun sidder og er faldet i staver og stirrer lige igennem mig i lang tid. Hun tænker ikke på noget og alligevel tænker hun på alt.

Sådan havde jeg det i Hylleholt kirke kl. 17 til 17.30 til en af sommerens onsdagskoncerter. Vi var 72 der var kommet til dette gratis arrangement og musikken stod Roholtes organist Christina Bernstein for på flygel sammen med sin søster Anna Bernstein på violin.

Samspillet mellem de to var så umærkeligt, to der med et enkelt blik eller fingerløft kan give hinanden signaler, musikken var flydende og smuk. Christinas smukke datter som nodesidevender helt anonymt på en stol, fulgte med i noderne for at bladre for Christina.

Tryllebundet allerede ved første nummer af Richard Rogers Edelweiss og man så sig selv i de Østrigske alper og kærligheden mellem to mennesker og børneflokken med alle prøvelserne de skulle igennem.

I kirken var alle typer mennesker til steder. Foran mig sad en mor med hendes to drenge. Jeg forestiller mig de er gået hjem og har tilmeldt sig musikskolen og om 20 år er det dem der giver koncert.

På gangen havde plejehjemspersonalet placeret de ældre i deres kørestole. Hvor er det dog godt at den handicapvenlige opgang er blevet lavet. Menighedsrådet havde fordelt sig hist og pist. En del ældre, faste kirkegængere, turister og andre interesserede sad spredt for hver anden bænk er stadig spærret pga corona. Babyerne bagest, hvor er det godt der er plads til dem. Spørg endelig sundhedsministeren, biskoppen og Joy hvornår vi må samles inde igen i kirken uden restriktioner, det er ved at være på høje tid, synes jeg.

Det var en dejlig sommeraften, luften lun og kirkegården smuk med blomster og fine små hække. På stranden badende, på restauranterne spisende, hundeluftere på fortove, cykelturister på vej, handlende mm, Faxe Ladeplads er en dejlig by med masser af liv.

Jeg kiggede op på Maja Lise Engelhardts alterbillede, så smukt, man får lyst til at række hånden ud og røre det, som at det kalder på en.
Bregentved og Vemmetofte godser ejede Faxe kalk, byggede havnen for derefter at tage initiativ til at bruge overskuddet til at bygge kirken. Den stod færdig i 1878. De må have haft et godt overskud at dømme efter spiret på kirken, der er et 39 meter højt spir.

Den lille by Hylleholt blev befolket og skiftede navn til Faxe Ladeplads. Kirken hedder dog Hylleholt kirke i Faxe Ladeplads til stor forvirring for alle andre end fastboende.

Jeg kom ud af min meditationstilstand da musikken sluttede med klapsalver. Hvor er det et dejligt sommertiltag, taknemmelig over livet strømmer i mit bryst.

Tak

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst