Kommunikation er noget svært noget...

Onsdag 14. juli 2021 kl. 10:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kommunikation  er noget svært noget...
Indlæg af:
Borgmester
Ole Vive


I forbindelse med et forsøg på indførsel af 3 måneders „spærretid” op til kommunalvalget på Bornholm, hvor der var indført en regel om at kun kommunaldirektøren måtte udtale sig til pressen, er jeg blevet interviewet til TV2 Bornholm om proceduren i Faxe Kommune.

Årsagen til at TV2 Bornholm gerne ville interviewe mig om emnet var, at vi i Faxe kommune gør det noget anderledes åbent end på Bornholm.

I Faxe kommune har de valgte politikere i økonomiudvalget fastlagt retningslinjerne for administrationens arbejde omkring og op til et valg, det er således politikerne og ikke kommunaldirektøren der har fastsat retningslinjerne.

I det meget lange interview, hvor vi bl.a. var inde på det helt fundamentale rettigheder om ytringsfrihed, man naturligvis har som kommunal ansat og hvor jeg beskrev overfor journalisten, at vi i Faxe kommune både var begunstiget af, at have ansatte der er politisk aktive og 3 medlemmer af byrådet der til dagligt har deres ansættelsesforhold i kommunen, hvilke desværre ikke er kommet med i artiklen.

Lars Folmanns skriver i sit læserbrev, at jeg som borgmester i interviewet giver udtryk for, at jeg vil give kommunens ansatte mundkurv på, hvilket sådan set var fuldstændig det modsatte af det budskab, jeg har ønsket at give udtryk for, og hvis det af interviewet er kommet til at fremstår sådan, så skal jeg være den første til at beklaget det.

Flertalsgruppen har i hele denne valgperiode arbejdet for mere transparens og åbenhed i forvaltningen og har i sammen forbindelse også indført en whistleblowerordning, så jeg er enig med Lars Folmann om, at vi arbejder for mere åbenhed og ikke mindre.

Så bare for at der ikke skal være nogle misforståelser, så kan alle medarbejdere i Faxe Kommune udtale sig til pressen om faktuelle forhold, indenfor eget ansvarsområde og det kan de både op til valget og på alle andre tidspunkter.
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst