Kulturelt rejsebrev nr. 2

Onsdag 21. juli 2021 kl. 11:23

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturelt rejsebrev nr. 2
René Tuekær sammen med forfatteren Helle Helle. Privatfoto

Kulturelt rejsebrev af:
René Tuekær,
Formand for Plan- og
Kulturudvalget.


Hermed rejsebrev nummer to af fire for 2021. COVID slipper heldigvis sit favntag endnu mere. Idrætslivet og kulturen spirer frem igen. Fodboldlandsholdet klarede sig godt og vi støttede to arrangementer med økonomi til storskærme i Haslev og Faxe. Støtten kom prompte og to fodboldklubber gennemførte sammen med frivillige.

Indviede kunstfodboldbanen i Faxe, som nu er blevet et meget indbydende anlæg, hvor ungdomsspillerne har fået optimale rammer. Anlægget benyttes også af tre andre fodboldklubber fra det geografiske område.

Deltog sammen med rigtig mange i foredrag i Vindbyholt, hvor forfatteren Helle Helle fortalte om sit forfatterskab. Det var meget spændende og levende. Hun kommer fra Gedser og skriver, hvor handlingen ofte foregår i provinsen.

I primo juni var der pressemøde i Faxe Ladeplads sejlklub, hvor tiden er moden til, at tale proces om eventuel udvidelse af lystbådehavnen. Der er efterspørgsel og det reagerer sejlklubben på.

I slutningen af juni var der efter COVID pause igen Opera i det Fri på Gisselfeld. Det hidtil bedst besøgte og selvom det understøttes med kulturmidler er der entré. Kulturen skal dog økonomisk understøttes ellers løber det ikke rundt.

Tre dage senere havde Liv i Ladepladsen og specifikt Aktivgruppen med træstubben i Faxe Ladeplads inviteret mig med til uddeling af Gisselfelds donationer. Jeg havde hjulpet gruppen og de fik velfortjent og vel indenfor emnet 20.000 kroner. Det er faktisk spændende at følge projektet foran stationspladsen.

Det seneste arrangement var den 10. juli, hvor Arbejdsgruppen Feriens by under Liv i Ladepladsen samt Faxe Ladeplads Borger- & Håndværkerforening samt støtte fra kommunen havde fokus på forretningslivet „Indkøbstur med Oldemor”. Det var meget spændende og mange trodsede regnen og mødte fysisk op. Jeg skulle fortælle om, hvordan forretningslivet på Hovedgaden var for år tilbage.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst