„Hold jeres kæft”

Tirsdag 13. juli 2021 kl. 10:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

„Hold jeres kæft”
Indlæg af:
Lars Folmann,
Borgmesterkandidat,
Dansk Folkeparti – Lokalafdeling Faxe.


I forbindelse med et forsøg på indførsel af 3 måneders „spærretid” op til kommunalvalget, for udtalelser fra medarbejder i den Bornholmske regionskommunale administration, udtaler borgmester i Faxe, Ole Vive i et interview til TV2 Bornholm d. 8. juli 2021:

„Vores medarbejdere skal huske at gøre det klart, at de udtaler sig som privatpersoner og ikke som ansat i Faxe Kommune. Hvis man udtaler sig på vegne af Faxe Kommune, så er det ledelsen, der udtaler sig, medmindre man selvfølgelig har lavet en aftale med sin leder om at udtale sig”.

Jeg ved ikke om Ole Vive ikke kender Faxe kommunes kommunikationspolitik eller om han vælger at instruerer sig ud af de demokratiske vedtagelser han ikke bryder sig om. Den af byrådet vedtagne kommunikationspolitik fra 2013 siger ganske klart under overskriften „Faxe Kommunes pressehåndtering”:

„Alle medarbejdere i Faxe Kommune kan udtale sig til pressen om faktuelle forhold, indenfor eget ansvarsområde”.

Det er selvfølgelig en klar fordel for den siddende borgmester, at kunne give alle sine medarbejdere „mundkurv” på, så man selv har fuld kontrol over de lortesager, der kunne dukke op på vej mod kommunalvalget. Men denne gang går den ikke Ole Vive, du bliver nødt til at stille dig op på „ølkassen”, dementerer din udtalelse og meddele alle vores medarbejdere, at de i henhold til kommunikationspolitikken frit kan vælge, at udtale sig om alle ting indenfor deres arbejdsområde når og hvis pressen spørger dem.
Du er ude på et skråplan i din enegang og hvad bliver det næste, at du måske vælger at flage med dine egne reklameflag i de kommunale flagstænger?

Links:
https://www.tv2bornholm.dk/?newsID=244153

Pkt. 169. https://www.faxekommune.dk/dagsorden/byraadet-14-11-2013


© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst