Der er noget i luften

Onsdag 7. juli 2021 kl. 09:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der er noget i luften
Fritz Christensen

indlæg af:
Fritz Christensen
Lokalformand, Dansk Folkeparti Faxe
Kildebakkevej 35, Dalby

Faxe Kommune: „Der er noget i luften – jeg ved ikke hvad”. (frit efter sangtekst af Vilhelm Gregersen/Rasmus Thaarup).

Måske er det reel sympati for minoritetsgrupper i dette tilfælde LGBT+, måske er det årstidens frugter op til kommunalvalget i november, som frister, men gennem den seneste periode har der været en heftig debat på Facebookgruppen ”Politik & debat i Faxe Kommune” ført an af byrådsmedlem Mikkel Dam, hvor emnet flagning med regnbueflag ved rådhus i ”Pride-ugen” i august har været temaet.

Tiltaget, som i øvrigt synes at have opbakning fra borgmester Ole Vive, er ved første øjekast da også meget sympatisk og uskyldigt, men hvor stiller det så Danmarks øvrige minoritetsgrupper og deres interesseorganisationer?

Under hensyn til den enorme både politiske og mediemæssige opmærksomhed omkring emnet bør det tages i betragtning, at LGBT Danmark https://lgbt.dk/ i bund og grund er en interesseorganisation, hvorfor følgende fakta om LGBT+ kontra eksempler på andre minoritetsgrupper kan være interessante i denne forbindelse:

Antallet af personer med anden seksuel orientering i Danmark forventes at være 3,5-6,2% af 4.5 millioner personer > 18 år svarende til maksimalt 280.000 personer.

Ældreområdet, med interesseorganisationer som for eksempel Ældre Sagen www.aeldresagen.dk/, Danske Ældreråd https://danske-aeldreraad.dk/ med flere, som dækker en gruppe på over 1,2 millioner seniorborgere +60 år.

Religiøse bevægelser. Her kan alene den danske folkekirke ved 2021 kv1 udvise et medlemstal på 1.176 millioner medlemmer.
Handicap organisationer, børne- og unge organisationer, politiske organisationer og så videre.

Ingen af øvrige af de ovennævnte interesseorganisationer, udover LGBT Danmark, insisterer i den grad kontinuerligt på den offentlige bevågenhed og engagement, men vi kan måske så forvente kommunale tiltag og kampagner også for andre minoritetsgrupper/interesseorganisationer fremover?

Bevares, jeg er fuldt bevidst om, at selvom Danmark er et åbent og fordomsfrit land, som beskytter sine minoriteter, så er der fortsat behov for en indsats på området, men ikke som promotion af en interesseorganisation som LGBT Danmark, derimod som folkeoplysning rettet mod specifikke befolkningsgrupper, gerne allerede med udgangspunkt i folkeskolen.

Som slutbemærkning kan tilføjes, at undertegnede intet har imod LGBT+ gruppen eller andre velfungerende minoritetsgrupper i vort samfund, men der er behov for en vægtning af den offentlige bevågenhed.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
- Sensommer i gaden
- Vandretur på stier
- Tennishal bliver indviet
- Shubberne spiller