Gisselfeld Kloster giver 20.000 kr. til træskulptur

Fredag 2. juli 2021 kl. 15:16

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gisselfeld Kloster giver 20.000 kr. til træskulptur
Efter prisuddelingen fik Malik Mabe og Helle Reumert en snak med overdirektør på Gisselfeld Kloster, Helene Danneskiold-Samsøe. Foto: Bente Schmidt

Helle Reumert fra Faxe Ladeplads modtog Gisselfeld Klosters initiativpris på 20.000 kroner for det store arbejde med at gøre drømmen om en kæmpestub til Danmarks største motorsavsskulptur på vegne af Aktivgruppen i Liv i Ladepladsen.

Det var Helle Reumert, der først reagerede på bragene fra de store grene der faldt til jorden i efteråret 2020, da kommunen besluttede at fælde det 150 år gamle bøgetræ på rotunden ved stationen i Faxe Ladeplads.

I samarbejde med den dansk/amerikanske motorsavskunstner Malik Mabe og ægtefællen Eddie van Lüthje startede de en indsamling i foråret, som skulle give basis for to måneders arbejde med træstubben.

Kun få havde i starten troen på, det kunne lykkes at skaffe de 65.000 kroner, som var kommunens betingelse for at deltage i projektet. Men da indsamlingen sluttede den 1. juni havde godt 300 borgere og firmaer og de politiske partier i Faxe Ladeplads lagt 64.126 kr. i kassen og få dage efter kom Camilla Meyer fra Socialdemokraterne med overskuddet fra deres Grundlovsmøde, så indsamlingen rundede 70.000 kroner.

Både Vemmetofte Kloster og Faxe Kalk Lhoist gav store bidrag og i onsdags bakkede Gisselfeld Kloster op om projektet, da godsforvalter Jens Risom og Overdirektør Helene Danneskiold- Samsøe overrakte Helle Reumert en check på 20.000 kroner.

- Vi er helt fortumlede over den store tilslutning til skulpturen, vi har fået fra lokalsamfundet, og rigtigt glade for at kunne give Malik Mabe både gode arbejdsbetingelser og en anstændig betaling for de to måneders arbejde med kæmpestubben, siger Helle Reumert
Hun lover på Aktivgruppens vegne, at skulpturen nok skal stå færdig til kulturnatten den 3. september kl. 17.00, hvor den vil blive indviet som det første af de mange arrangementer.

van

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
- Sensommer i gaden
- Vandretur på stier
- Tennishal bliver indviet
- Shubberne spiller
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst