Østbanen er reddet

Tirsdag 29. juni 2021 kl. 14:52

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Østbanen er reddet
Indlæg af:
Jacob Jensen (V),
MF og næstformand Region Sjælland


Med den netop indgåede trafikaftale kan vi konstatere, at Østbanen er redet! Der afsættes nu et stort millionbeløb til finansiering af lokalbanerne. Og med en entydig accept af, at Østbanen står forrest i køen blandt landets i alt 13 lokalbaner, står det klart, at udskiftningen af Østbanens skinner nu kan gennemføres.

Der skal lyde en stor tak til alle, der har været med til at kæmpe den kamp. Både lokalt og regionalt har der været entydig opbakning til at finde en løsning. Jeg vil også gerne kvittere til min gode kollega i Folketinget Anne Valentina Berthelsen (SF) for samarbejdet, idet vi sammen har presset regeringen til at komme med en brugbar løsning. Og jeg ved, at i de afgørende forhandlinger i finansministeriet har Anne stået urokkeligt fast.

Med en million passagerer om året er Østbanen en livsnerve for hele området Stevns, Faxe, Køge. Så meget desto vigtigere har det været at sikre en løsning, så der ikke længere vil være usikkerhed om banens fremtid. Regionen står klar i startblokken, så opgaven kan udføres hurtigst muligt. Nu skal der ikke ventes længere. Nu skal vi fremad, så Østbanen kan komme tilbage på skinnerne - og nogle nye af slagsen forstås!
© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst