Apropos svingbaner og nordvendte ramper

Tirsdag 29. juni 2021 kl. 14:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Apropos svingbaner  og nordvendte ramper
Indlæg af:
Birgitte Sørensen,
Skovvang 22,
Haslev


Tør man håbe på, at de ansvarlige i Faxe Kommune flytter fixpunktet fra nordvendte ramper ved Ulse og i stedet hæver blikket, så det bliver muligt at se andre løsningsmuligheder?

Jf. artiklen „Nordvendte ramper ved Ulse i modvind”, der har været bragt på sn.dk og faxenyt.dk, så udtaler Eli Jacobi Nielsen, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Faxe Kommune: „Vi har i 2024 afsat 15 millioner kr. til en medfinansiering (…). Du skal kunne holde stille på broen, før du svinger ned i nordgående retning. Det kræver en ny svingbane, og det er der altså ikke plads til med den bredde broen har i dag”.

Jeg vil gerne hjælpe idégenereringen i gang ved at foreslå den simple løsning, at tilslutningen ikke sker via rampen men fra vejniveauet. Dette er ikke en unik løsning og ses ved mange andre tilslutningsanlæg i det ganske land.

I hele sagen omkring den østlige omfartsvej er det karakteristisk, at flertalsgruppen påberåber sig at være visionære i forhold til at løse trafikale udfordringer, men deres løsningsmodel svarer til, at man kun har en hammer i sin værktøjskasse og derfor ser alle problemer som noget der skal sømmes.

Løsningen med omfartsvejen og boligudbygningen er visionsløst og et quickfix, og flertalsgruppen har på intet tidspunkt forholdt sig til, at den ødelægger vigtig og bevaringsværdig kulturarv. Det er et privilegium at blive valgt ind i byrådet - ikke at beslutte at bygge omfartsveje - og det fordrer et særligt ansvar: at man kan se tingene i et helhedsperspektiv og kan tænke ud af boksen, når noget er svært og samtidigt maksimere udbyttet af borgernes penge.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Konservative vil fremrykke ny svømmehal i Haslev
- Spørgsmål til Tuekær om støjgener ved Jomfruens Egede
- Kulturelt rejsebrev nr. 2
- Tak til Hylleholt Kirke
- Prioritering af ældreplejen
- Kommunikation er noget svært noget...
- Ældreområdet: Bruger vi for lidt eller for meget?
- „Hold jeres kæft”
- Nye Borgerlige vil ikke med i valgforbund
- Stryg regnbueflaget og lad Dannebrog vaje
- Bekymring omkring støjvold ved Nielstrup
- Østbanen er reddet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst