Spildevand, næste kapitel

Tirsdag 29. juni 2021 kl. 12:15

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Spildevand, næste kapitel
Eli Jacobi Nielsen. Arkivfoto

Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Dansk Folkeparti, Faxe Byråd
Prins Buris Vej 19, Karise

Den tilsyneladende uendelige saga om spildevand i det åbne land fik et kapitel mere under byrådsmødet den 24. juni 2021.

Her behandledes en udtalelse til Ankestyrelsen omkring Teknik- og Miljøudvalgets beslutning fra den 28. maj 2020, om at tilbagetrække påbud om spildevandsrensning, såfremt den sporstofundersøgelse, der kan udføres som en del af sagsbehandlingen, ikke viser sporstof i vandløbet.

I Dansk Folkeparti mener vi fortsat, at beslutningen er både lovlig og logisk.

Lovlig i og med, at det er kommunen, som er myndighed på området, og logisk i og med det ifølge Spildevandsbekendtgørelsens §35 stk. 1 pkt. 2 skal kunne dokumenteres, at udledningen belaster den målsatte recipient.

Når sporstoffet ikke frem, gør udledningen fra en ejendoms septiktank heller ikke, og der er intet reelt belæg for et påbud.

Dette i øvrigt helt uden at påpege, at ejendomme ofte ligger tre eller fire kilometer fra vandløbet, hvor Orbicons rapport tidligere har påpeget, at ved afstande over 750 meter er eventuelle rester af organisk stof uden betydning.

Der er enighed om at beskytte vandmiljøet, men i DF kæmper vi fortsat for at bevare den sunde fornuft på området, og have proportionerne på plads.

Det har været, og er fortsat, en sej kamp, men vi ser fortrøstningsfuldt frem til Ankestyrelsens afgørelse, der endegyldigt kan fastslå kommunernes ret til at træffe sagligt funderede afgørelser på området, der også kan falde ud til borgerens fordel.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst