Østbanen er reddet - 700 millioner til lokalbaner

Mandag 28. juni 2021 kl. 10:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Østbanen er reddet  - 700 millioner til lokalbaner
Sådan - Tanja Larsson, folketingsmedlem for Socialdemokratiet er superglad. Østbanen er reddet

Regeringen har netop offentliggjort den nye trafikplan, og her ser det ud til at Østbanen er reddet. Der er i hvert fald afsat 700 millioner kroner til lokalbanerne - og her skulle det være sikkert at størstedelen af pengene går til nye skinner på Østbanen.

Tanja Larsson, folketingsmedlem for Socialdemokratiet og bosat i Faxe Ladeplads, fortæller til Haslev-Faxe Posten, at hun er superglad og lykkelig for at det lykkedes at få Østbanen med i forliget.

Hun fortæller at der er enighed om at lokalbanerne har et stort efterslæb. Derfor er der afsat 700 millioner hertil. Det er dog regionerne der skal forhandle på plads, hvordan pengene skal fordeles, men det skulle være ret sikkert, at det bliver Østbanen, der står øverst på listen - det er i hvert fald her problemet er allerstørst.

- Med nye skinner kan farten sættes op, og i og med at Østbanen nu kører fra Faxe Ladeplads og Rødvig helt til Roskilde, har stor betydning, ikke mindst når unge skal til uddannelsesstederne, siger en glad Tanja Larsson.

Haslev Station
I trafikplanen kan man også læse at der afsættes 150 millioner til en pulje for at forbedre sikkerheden og tilgængeligheden på togstationer - og her nævnes der specifikt to stationer: Haslev og Bjerringbro.

- Det gør mig virkelig glad, at både Østbanen og Haslev Station er med i forliget. Det viser hvor vigtigt det er at man som folketingsmedlem bor i de områder bor man er valgt, siger Tanja Larsson.

Overfor Haslev-Faxe Posten lægger hun ikke skjul på at det har været en lang og hård kamp, at sikre penge til Østbanen - men nu er det altså lykkedes.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg