Fra kulturel tørke til kulturelt fyrværkeri

Tirsdag 29. juni 2021 kl. 11:09

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fra kulturel tørke til kulturelt fyrværkeri
Menighedsrådet fyrer den af med masser af tilbud. Stående fra venstre: sognepræst Erik Grønvall Kempfner, organist Jean Pierre Dahl Jørgensen, menighedsrådsmedlemmerne Henrik Morin, Hanne Due, Lisbeth Morin og kordegn Bodil Hovmand. Siddende fra venstre: Lars Nielsen, Sonja Olsen og menighedsrådsformand Jens Jørgen Balle Knudsen. Foto: Torkild Svan

Fra kulturel tørke til kulturelt fyrværkeri
De tre kongelige tenorer
Faxe Ladeplads: Corona har gennem lang tid sat en effektiv stopper for mange kulturelle oplevelser. En kulturel tørke, kalder formanden for Hylleholt menighedsråd, Jens Jørgen Balle Knudsen, det.


Men nu fyrer kirken den af, med utroligt mange kulturelle tilbud, hvor kultur skal ses bredt - for de tilbud Hylleholt kirke kommer med, et tilbud for enhver smag. Unge såvel som „gamle”.

Minikoncerter
Hver onsdag, i hele sommerferien, er der nogle små koncerter i Hylleholt Kirke fra kl. 17 til 17.30.

- Nogen vil kalde dem for „gå-hjem-koncerter” andre „på vej hjem fra stranden koncerter”, men det vigtigste er at kirken danner rammen om nogle små koncerter, siger kirkens organist Jean Pierre Dahl Jørgensen.

Hver koncert indeholder et tema - det kan være en komponist, en tidsalder eller noget helt andet. Med andre ord nogle meget forskellige minikoncerter.

Medvirkende ved disse minikoncerter er Charlotte Hjerrild Andersen, Christina Bernstein, Anna Bernstein, Niels Andersson og Jean Pierre Dahl Jørgensen.

Så vil du have et hurtigt musikalsk sommerboost, så kig ind i Hylleholt Kirke hver onsdag kl. 17.00. Første koncert er den 30. juni og så fortsætter de indil og med den 4. august.

Temaerne er britiske barokkomponister, stemningsmusik, romantiske toner, Bach, Händel og Bent Fabricius-Bjerre. Med andre ord særdeles alsidige koncerter.

Erindringsværkstedet
Gennem mere end 25 år har Erindringsværkstedet stået for utroligt mange foredrag, men også dette „værksted” har været lukket på grund af corona - men også her lysner det.

Erindringsværkstedet genåbner torsdag den 16. september hvor Jens Erik Petersen fra Karise vil holde foredraget „Min tid på Grønland og Hans Hedtoft” - en skildring fra hans tid i marinen.

Normalt, altså før verden blev forandret af corona, blev der afholdt fire efterårsmøder i Erindringsværkstedet - men nu får også Erindringsværkstedet et boost.

For i det kommende efterår afholdes der seks møder og oveni afsluttes sæsonen med en julefrokost. Erindringsværkstedet er åbent hver anden torsdag, og alle møderne starter kl. 14.00 i Hylleholt Sognehus - altså lige bag ved kirken.

Film- og bogklub
Hylleholt Kirke har med stor succes haft en filmklub - altså aftener hvor man ser en god film sammen. Det har været sognepræst Erik Grønvall Kempfner der er kommet med et oplæg, og efterfølgende har man set filmen - og bagefter diskuteret filmen, og de tanker den har sat i gang.

Det har været en stor succes med disse filmaftener, så de genoptages selvfølgelig - men først efter nytår.

I efteråret starter der så til gengæld noget nyt, nemlig en bogklub med første møde den 1. november - de efterfølgende er den 15. og 29. november.

Sammen skal man læse og diskutere Elisabeth Strouts anmelderroste roman „Mit navn er Lucy Barton” - en bog der handler om fattigdom, svigt og overgreb. Erik Grønvall Kempfner er oplægsholder ved alle møderne.

Favoritkoncert
Søndag den 29. august kl. 19.00 er der „favoritkoncert” i Hylleholt Kirke. Det er de tre organister fra Faxe Ladeplads, Faxe og Roholte der går sammen - og hver især præsenterer deres egen favorit.

Med andre ord vil koncerten have tre afdelinger, hvor organisterne på skift giver den gas med deres egne favoritnumre - og så fortæller Hylleholt Kirkes egen organist, at der vil være en lille musikalsk overraskelse ved koncerten.

Hvad den består af, vil Jean Pierre Dahl Jørgensen ikke afsløre - og så er der jo kun ét at gøre: mød op og finde ud af det...

Kulturnat med tre tenorer
Den 3. september er der Kulturnat i Faxe Ladeplads, og her byder Hylleholt Kirke på et brag af en koncert med ingen ringere end De tre Tenorer og en operasangerinde.

De tre tenorer er John Venning, Sune Hjerrild og Peter Steen, alle fra Det kgl. Teater - og med sig har de sopranen Dorte Elsebet Larsen.
De er kendt for at levere sprudlende livsbekræftende koncerter, hvor selv operahadere må overgive sig når de synger operaarier. Men opera er ikke de eneste de byder på. Der vil også være evergreens og numre fra forskellige musicals.

Maria Lucia
Som man kan se giver Hylleholt Kirke den gas med mange forskellige aktiviteter - det gælder også op til jul, hvor der er hele to julekoncerter.

Den første julekoncert er den 8. december. Her medvirker kirkens organist og Faxe Blæserne.

Ugen efter, den 16. december for at være helt præcis, er der endnu en julekoncert, og ikke for at forklejne musikerne ved den første, så er der hel tale om en sanger der med garanti, vil trække mange mennesker til Hylleholt Kirke - det er nemlig Maria Lucia der kommer og synger...

På kirkens hjemmeside vil man kunne finde flere informationer om de mange tilbud - også om de almindelige gudstjenester. Klik ind på hylleholtkirke.dk

Af Torkild Svane Kraft


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
- Sensommer i gaden
- Vandretur på stier
- Tennishal bliver indviet
- Shubberne spiller
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst