Svar til Lars Folmann og Ole Vive

Fredag 25. juni 2021 kl. 11:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Svar til Lars Folmann og Ole Vive
Indlæg af:
Camilla Meyer, Byrådet, Økonomiudvalget samt Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet


Omhandlende det kommunale økonomiske underskud og ansvaret herfor.

Jeg kan ikke sige andet end, at I begge sender mig forventelige svar.
Lars - du skriver, at du ikke er imponeret over ledelsens håndtering af sagen og at du mener Faxe kommune savner en stærk leder. Jeg er enig.

Men hvilken ledelse du vil stille til ansvar for det økonomiske rod? Er det borgmesteren som var fungerende kommunaldirektør sidste sommer eller hvem?

De hemmelige referater, du skriver om, er noget vrøvl. Der findes ikke noget, der hedder hemmelige referater. Du kan bare søge sagsindsigt.

Ole - du påtager dig det overordnede ansvar. Tak. Men dertil skriver du, at vi i mindretallet udarbejdede budget på det samme grundlag som flertallet. Ja - men vi havde jo ikke andre tal end det materiale vi fik præsenteret fra administrationen. Vi undrede os fra Socialdemokratiet over de store tilskud og det store budgetmæssige råderum. Men vi fik ikke nærmere svar, ud over at Corona havde betydning.

Dertil var det dig, som fungerende kommunaldirektør sidste sommer, der med den øvrige direktion, burde have foretaget den kritiske vurdering af indtægtsgrundlaget og det store råderum. Det er ikke en politisk opgave. Det er kommunens øverste ledelse der fremlægger budgetforudsætningerne til politisk behandling.

Nu bliver vi bekendt med, at statens bud for beskæftigelsesområdet i Faxe kommune lå ca. 80 mio. kr. højere end det der blev lagt ind i budgetforudsætningerne til byrådet. Hvis kommunen havde haft en kommunaldirektør, der ikke var borgmesteren - fungerende eller konstitueret - ville der formentlig være spurgt mere kritisk ind til budgetforudsætningerne. Og budgettet havde formentlig været mere retvisende.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst