Magna Mater

Torsdag 24. juni 2021 kl. 13:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Magna Mater
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen,
Søvej 2,
Faxe Ladeplads


Gerne går jeg til salten Østerstrand for at opleve solen, som til mig opkomme og spreder guld på sky i den årle morgenstund. Dog ved jeg så udmærket at denne oplevelse kan forklares ved jordens evindelige rotation om sin egen akse.

Jeg har erkendt, at min oplevelse af verden er noget helt andet end virkeligheden i sig selv og jeg har for en sikkerheds skyld udråbt naturen som Gud, der giver mig og alle andre såvel gode som dårlige oplevelser ad sine helt egne veje, som læses og fortolkes af skarpe videnskabelige øjne såsom Archimedes, der forklarede mig, hvofor jeg kan flyde i vandet.

Newton, som forklarede mig, hvorfor æblet falder til jorden, som lydigt forbliver i sin bane rundt om solen og dermed forklarer hvorfor vinter mildnes til vår, lunes til sommer, falmer i efterårets farvepragt og atter slumrer ind i vinterdvale, år efter år i al evighed.

Fordi biologerne har overbevist mig om, at min helt personlige eksistens startede i form af en befrugtet ægcelle i min moders liv for 73 solomkredsninger siden, har jeg valgt at give den guddommelige natur navnet Magna Mater, fordi hun føder både bøge- og egetræ.
Også hveden, flyvehavren tidsler og alverdens andre planter som til sammen gør jorden til et grønt og dejligt sted for både, ko, og får er Magna Maters værk, som også glæder både blåhval, abekat og ikke at forglemme os mennesker, som hugger grådigt ind på Hendes skaberværk i vor umættelige hunger efter mere og mere af de lækre sager.

Charles Darwin har forklaret mig, hvordan både mælkebøtte, krokodille, chimpanse og homo sapiens er blevet til gennem de evolutionære kampe hvor hvert enkelt individ stræber efter at overleve, vokse sig stort, stærkt og give sine gener videre til den næste generation. Den bedst egnede overlever og fører dermed arten ind i fremtiden, sagde Darwin, hvormed han tilfredsstillede menneskets hunger efter noget så immaterielt som viden om vor egen oprindelse, en trang som har inspireret os til navnet Homo sapiens, thi sapiens betyder nemlig „det vidende menneske”.

Under jordens seneste solomrejse har vi mennesker i Coronaens skygge trodset Magna Maters bud til alle sociale dyr fra abe og får og ulv til homo sapiens om at søge sammen og løbe i flok, når vi er mange nok.

Tværtimod stod vi bag maske og visir sammen om at holde afstand til hverandre, men nu hvor jorden atter står ved begyndelsen på sin vintervej, håber jeg, at alle lytter til Magna Maters kald i vort indre og atter råber både hej og dav til den næste som vi møder på vej ad strand eller gade og gerne finder tid til en lille snak om vejr og vind samt en smule landsbysladder, thi som ladepladsens ældste og gladeste rollatordame altid siger når hun går shop amok til Kirkens Korshær:

Hvis sladderen dør så dør landsbyen. Sladder er nemlig ikke kun ondsindet, men rummer også en besked om denne eller hin, som kunne bruge en kærligt hjælpende hånd. Måske det kunne være min.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst