Lindersvold vandt årets sommerteater

Onsdag 7. juli 2021 kl. 14:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lindersvold vandt årets sommerteater
Elever på Lindersvold under tilrettelæggelse af årets teaterforestilling. Foto: Lindersvold

Lindersvold vandt årets sommerteater
Sejren blev fejret med kage. Foto: Lindersvold
_En tur på det flyvende tæppe slog benene væk under alle i årets Sommerteater 2021. Lindersvold vandt konkurrencen med en digital opsætning af „Aladdin”.

Kostumerne er eksotiske og fulde af farver. En magisk lampe og et flyvende tæppe er blandt rekvisitterne. Det er en stor kærlighedshistorie om en usleben diamant og en prinsesse.

Sommerteater er en tilbagevendende begivenhed, hvor Lindersvold Skolecenter konkurrerer med andre skoler i deres netværk om at skabe det bedste teaterstykke. Under normale omstændigheder kulminerer produktionerne i en festival, hvor alle deltagere mødes og viser deres teaterstykker. Men sådan blev det naturligvis ikke i år.

Lettere uden publikum
I stedet valgte teaterholdet at lave en film: Alle scener blev optaget med en grøn skærm som baggrund, og bagefter bliver der tilføjet digitale kulisser. Det betød, forklarer Federica, der er lærer på Lindersvold STU College, og ansvarlig for årets teaterbidrag, at der ikke har været noget publikum, når de unge har været på scenen, og at scenerne har kunnet tages om, hvis der er noget, der kiksede.

Det er der flere, der har sat stor pris på:
- Nogle af de unge oplever, at det er meget nemmere at optræde uden publikum. Det har vist sig, at den her teaterform faktisk giver rigtig god mening, siger Federica.

Da Federica, der ikke før har prøvet at lede en teaterproduktion, blev spurgt, om hun havde lyst til at prøve kræfter med projektet, var opgaven fra ledelsen klar: Lindersvold skal summe af teater.
Og den del af opgaven er virkelig blevet løst, mener hun:

- Selvom det er en konkurrence, vi deltager i, føler jeg, at vi sejrede lang tid før vi vandt. For alle på stedet har været enormt engagerede, og virkelig taget stykket seriøst, siger Federicia.

Alle teaterbidrag blev vist på storskærm samtidig rundt om på de deltagende skoler, hvorefter alle kunne stemme på bedste stykke. Elever og lærere på Lindersvold brød ud i jubelbrøl og klapsalver, da vinderen blev afsløret. Præmien er et afrikansk kunstværk og sejren blev fejret på maner med kage og lykønskninger.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
- Sensommer i gaden
- Vandretur på stier
- Tennishal bliver indviet
- Shubberne spiller
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst