Glæde over ny kunststofbane

Lørdag 19. juni 2021 kl. 18:18

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Med et velplaceret vristspark, indviede René Tuekær kunststofbanen. Privat foto

Der var glæde og begejstring hos alle, da Faxe Kommune indviede en kunststofbane på Faxe Boldklubs anlæg på Jesper Olsensvej.

Faxe: Gennem de senere år er der rundt om i landet opført fodboldbaner af kunstgræs, og lørdag den 19. juni kunne politikere, foreningsfolk og andre være med til at indvie en kunststofbane på Faxe Boldklubs anlæg, som dog har været i brug i et stykke tid.

Det var formanden for Plan- & Kulturudvalget, René Tuekær (L), som indviede banen, og i sin tale kom han blandt andet ind på processen med at få etableret banen:

- Denne bane skal også bruges af flere andre fodboldklubber i kommunen, og for mig begyndte processen da jeg som formand for Plan- & Kulturudvalget blev kontaktet af den af Faxe Boldklubs bestyrelse nedsatte arbejdsgruppe om planerne for en såkaldt multifunktionsbane, Jeg tog anlægsønsket med til budgetforhandlingerne i Faxe Byråd i 2018 og byrådet gik med på, at der blev indsat penge i anlægsbudgettet i 2019 og 2020, sagde han.

- Jeg var en glad formand, som til et arrangement i oldboysafdelingen i det sene efterår 2018 kunne oplyse, at byrådet havde afsat penge til projektet, tilføjede René Tuekær.

Oven på den gamle bane

Den nye kunststofbane er bygget op direkte oven på den gamle græsbane.

- Der er lagt cirka 45 centimeter højt lag med store sten, mindre sten, endnu mindre sten osv. indtil man slutter af med grus. Kunstgræsset er kommet i baner (ligesom tæpper), som er rullet ud og limet sammen. For at overholde kravene til længden på banen måtte man ofre en gammel trappe i hjørnet hen mod stadion (græsbanen), sagde René Tuekær.

- Banen har også et nyt LED lysanlæg. LED lysene har en imponerende evne til at holde lyset på banen, og der kommer ingen lysforurening til omgivelserne fra anlægget. Der er indkøbt nye mål og spillerkabiner til banen. I alt har projektet kostet 7,5 millioner kroner og er anlagt af Karise Byg og Anlæg, hvor Elvi har været på projektet, sagde René Tuekær.

Ifølge René Tuekær giver anlægget et kommunalt løft indenfor fodboldverdenen, hvor ikke mindst ungdomsspillere og forældrene vil opleve, at disse fysiske rammer er helt op til moderne standard indenfor fodboldverdenen.
Glad talsmand

På vegne af arbejdsgruppen bag projektet med kunststofbane, var det en glad „District Governor” i Faxe Rotary Klub, Per Nøddebo Nielsen, som også talte ved indvielse:4

- I efteråret 2017 var Jens Skjoldgård idémand bag dette fantastiske projekt af en kunststofbane, som vi nu allerede igennem nogle måneder har spilet på. Med i gruppen kom også Gunner Mayland Olsen og undertegnede, sagde han.

- Fra kommunens side fik vi at vide, at vi i stedet for multifunktionsbanen fik bevilget penge til en kunststofbane, hvilket vi selvfølgelig var er meget tilfredse med. Vi fik også at vide, at den endelige bevilling kunne forventes ultimo oktober 2019 i forbindelse med godkendelse af kommunens endelige budget. Efter, at den endelige bevilling var faldet på plads, besluttede boldklubbens bestyrelse at overtage projektet selv, sagde Per Nøddebo Nielsen videre.

Til slut i sin tale rettede han en tak til Faxe Kommune ved Benny Agergaard og kommunens politikere.

Til gavn for mange

Formanden for Faxe Boldklub, Peter Dyrstrøm, er naturlig vis begejstret over, at der nu er kommet en kunststofbane i Faxe:
- Det har betydet utroligt meget for os som klub at kunne tilbyde vores medlemmer en topmoderne kunststofbane. Specielt i forhold til vores børne- og ungdomsspillere, som nu kan træne hele året uden problemer. Samtidig har vi også mulighed for at kunne afvikle hjemmekampe samt turneringer i vinterhalvåret på hjemmebane. Banen er dog ikke alene til glæde for vores egen klub, men også til stor begejstring for mange af kommunens andre boldklubber, siger han.

- I vintersæsonen har vi nærmest oplevet fuld belægning i alle hverdage, hvor banerne har været flittigt benyttet af både Faxe Ladeplads, Karise, Rønnede og Roholte. Så banen er helt bestemt til gavn for rigtig mange i vores lokalområde, tilføjer Peter Dyrstrøm.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst