Milepæl for Østbanen

Fredag 11. juni 2021 kl. 11:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Milepæl for Østbanen
Jacob Jensen
Indlæg af:
Jacob Jensen (Venstre),
Medlem af Folketinget og næstformand i Region Sjælland

Regionsrådet har på det seneste møde besluttet, at igangsætte den såkaldte 3. fase af projekt-Østbanen, som skal resulterer i en udskiftning af skinnerne på banestrækningen. Det betyder, at der nu afsættes 35 mio. kr. til at forberede udbuddet af opgaven, ligesom der bliver indkøbt materiel samt eksproprieret mindre arealer til brug for projektet.

Dette kommer som resultat af en vedtagelse i Folketinget fra tidligere på foråret, hvor Venstre sammen med SF havde samlet et flertal uden om S-regeringen, der pålagde regeringen at komme med en løsningsmodel for den manglende finansiering på ca. 500 mio. kr. – som hele projektet kommer til at koste.

Regeringen har ikke ønsket at løse problemstillingen gennem sine finanslove, ej heller i de årlige økonomiaftaler med Danske Regioner, ligesom regeringen heller ikke havde adresseret Østbanen i deres nyligt fremlagte infrastrukturudspil. Derfor måtte vi lægge pres på regeringen både fra flere af Folketingets partier samt fra regionen og de lokale kommuner Stevns, Faxe og Køge.

Hvilken løsningsmodel, som regeringen spiller ud med, har vi endnu til gode at se. Men faktum er, at regeringen er blevet det pålagt af et flertal i Folketinget, hvilket nu følges op af regionsrådet.

Beslutningen i regionsrådet er det endegyldige signal om, at nu bliver det langt om længe til noget med skinneudskiftningen på Østbanen. Og det er på høje tid efter måneder med hastighedsnedsættelser, fjernelse af passagersæder - og ikke mindst en lokal usikkerhed om fremtidens kollektive trafik i området. Det er med andre ord en milepæl, at vi nu kan sige, at Østbanen kommer tilbage på sporet…

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst