En million til oplevelser for udsatte og ældre

Onsdag 16. juni 2021 kl. 10:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

En million til oplevelser for udsatte og ældre
Det er en skøn mulighed, som vil glæde mange, siger Inger Andersen

Faxe Kommune: Med en statslig pulje på cirka en million kroner bliver der nu arrangeret gode oplevelser for ældre og udsatte borgere i kommunen.

Et tiltag som samtidig støtter nødlidende aktører inden for oplevelsesindustrien.

Ensomhed og isolation har gennem pandemien præget mange. Ikke mindst ældre og udsatte borgere har gennem det seneste halvandet år oplevet dramatiske forandringer i hverdagen, fordi samfundet netop har tilstræbt at beskytte dem mod sygdom.

Nu er der cirka en million kroner fra en statslig pulje, som skal forsøde tilværelsen for en række borgere.

Plan & Kulturudvalget har på deres seneste møde matchet en række aktører inden for kultur- og oplevelsesbranchen med bestemte målgrupper af ældre og udsatte borgere i Faxe Kommune, som i den grad trænger til, at der sker noget. Dermed kan arbejdet med at få bestilt billetter og købe oplevelser gå i gang: Det er alt fra teaterforestillinger, biografture, koncertoplevelser til fællesspisningsarrangementer - for blot at nævne nogle af aktiviteterne.

Puljemidlerne fordeles, så 500.000 kroner er tiltænkt borgere inden for Senior & Sundhedsudvalgets område, mens de resterede 500.000 kroner er tiltænkt borgere inden for Socialeudvalget.

- Ud over at glæde de borgere, som er tiltænkt nogle gode oplevelser, så har puljen også det formål at støtte lokale, nødlidende aktører inden for oplevelsesindustrien. Mange har været og er hårdt ramt økonomisk, så det glæder mig, at vi får mulighed for at støtte en række aktører i kommune, siger René Tuekær, formand for Plan & Kulturudvalget.

Også næstformand i Plan & Kulturudvalget, Inger Andersen, er begejstret over muligheden for både at glæde målgruppen med oplevelser og støtte en række aktører i kommunen.

- Det er en skøn mulighed, som vil glæde mange. Jeg hæfter mig ved, at den økonomiske støtte også giver mulighed for at tilbyde transport og ledsagere. Det er i nogle tilfælde en forudsætning for, at det kan lade sig gøre. På den måde er der faktisk flere af de borgere, som har svært ved at komme hjemmefra for at få oplevelser, som kan glæde sig, siger Inger Andersen.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst