Haslev Gymnasium skal bevares

Onsdag 9. juni 2021 kl. 15:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev Gymnasium skal bevares
Tanja Larsson. Foto: Torkild Svane Kraft
Indlæg af:
Tanja Larsson,
medlem af Folketinget for Socialdemokratiet,
Faxe Ladeplads


I fremtiden risikerer de unge i Haslev og omegn at få endnu længere til gymnasiet. En fremskrivning fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at taxametertilskuddet til Midtsjællands Gymnasium i Haslev og Ringsted vil være faldet med 17 pct. i 2030 i forhold til 2018.

Der bliver færre og færre unge her i landdistrikterne, og da gymnasiernes budget afhænger af elevtal, er konklusionen klar: Griber vi ikke ind nu, risikerer vi, at gymnasiet i yderste konsekvens kan blive tvunget til at dreje nøglen om - sammen med 25 andre landgymnasier landet over.

Det lokale gymnasium er en af de få muligheder, de unge har for at få en ungdomsuddannelse her i nærheden. Hvis der ikke er muligheder tæt på, får en del af de unge slet ikke en ungdomsuddannelse.

Mange opgiver ved tanken om triste timers pendlertid hver eneste dag - hvis der da overhovedet er mulighed for at komme frem og tilbage med offentlig transport.

Her på Sydsjælland kæmper vi i forvejen med, at alt for mange af vores unge ikke får taget en uddannelse, og mange af de unge er ufaglærte i en tid, hvor der er brug for, at flere uddanner sig.

En gymnasielukning vil også have store konsekvenser for væksten i vores kommuner. Man vil meget hellere bosætte sig steder, hvor de unge kan uddanne sig, hvor virksomheder kan finde kvalificeret arbejdskraft og hvor der er liv i byen.

Uddannelser og byer behøver ikke dø ud i provinsen og landdistrikterne. Vi kan forhindre den uhensigtsmæssige udvikling - eller rettere afvikling, som der reelt er tale om. Børne- og undervisningsministeren arbejder på at indgå en aftale med Folketingets partier inden sommerferien, hvor vi får sikret landgymnasiernes overlevelse.

Det skal vi også bakke op om lokalt. Det er af største vigtighed både for vores unge og for vores lokalsamfund.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst