Hvor står konservative og resten af flertalsgruppen?

Onsdag 2. juni 2021 kl. 11:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvor står konservative og resten af flertalsgruppen?
Indlæg af:
Birgitte Sørensen,
Skovvang 22,
Haslev


Meget var på spil i de sene timer, hvor der skulle findes et budgetforlig for Faxe Kommune. Derfor er det interessant læsning, når Allan Tirsgaard Larsen i en kommentar i Facebook-gruppen Politik og debat i Faxe Kommune d. 9. maj skriver, at:

„Fra Konservativ side kunne vi ikke se en omfartsvej stå alene - så vi stemte nej til de første forslag, da der ikke var visioner andet end at flytte noget trafik for at afhjælpen en skole - I vores optik vil den oprindelige løsning hjælpe for få (…) Det kræver en markant bosætnings- og boligstrategi - Den drøftelse deltager jeg gerne i. Om det så kræver, at vi ikke bygger imod Bregnemade skoven, skal tænke kreativt ifbm Privatskolens udfordringer, så deltager jeg gerne i den drøftelse”.

Udsagnet understreger med al tydelighed, at beslutningen om en østlig omfartsvej er truffet alene for at flytte noget trafik for at afhjælpe Privatskolen, og at boligudbygningen kun kom med for at hæve visionerne for omfartsvejen og dermed legitimere beslutningen, da den oprindelige løsning ville hjælpe for få.
Samtidigt viser det, at boligudbygningen kan være andre steder end foreslået.

Udsagnet illustrerer også, hvor tilfældigt og løst et grundlag at væsentlige politiske beslutninger træffes på.

Færdes man på Bråbyvej om morgenen, oplever man ved selvsyn de udfordringer, som afleveringen på Privatskolen genererer.
Udfordringer, der kan undgås på anden vis, hvis der, som Allan Tirsgaard Larsen skriver, tænkes kreativt.

Mit spørgsmål til de konservative og resten af flertalsgruppen (V, DF, Lokallisten og LA) er derfor, om I er villige til at droppe omfartsvejen og boligudbygningen, fordi begge dele er unødvendige og en del af et større politisk spil og i stedet vil adressere den egentlige problemstilling omkring morgenafleveringen på Privatskolen kombineret med de øvrige trafiksikkerhedsmæssige tiltag, der er vedtaget på Bråbyvej og Køgevej?

Personligt synes jeg, at det vil klæde flertalsgruppen at hæve ambitionsniveauet for såvel Haslevs som kommunens samlede udvikling og vækst og arbejde mere visionært, strategisk og helhedsorienteret, fremfor at indgå og ikke mindst fastholde uigennemtænkte hovsaløsninger, der får vidtrækkende og uoprettelige konsekvenser. Skrinlagte løsninger fra 1970’ernes tankesæt matcher hverken nutidens eller fremtidens behov og hensyn.© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kapacitetsudfordringer på børneområdet
- Lokalløn
- Haslev Efterskole og Håndværkerhøjskolen
- Ros til Mikkel Dam
- Det nærmer sig
- Hvad er byrådets beslutninger værd
- De er ikke velkomne her
- Flertal, som ikke er et flertal
- Brug din stemme til Ældrerådet
- Flag og Kronprinspar
- Et værdigt liv, tak
- Kassen er ikke tom - men
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst