Vemmetofte donerer 10.000 til træskulptur

Tirsdag 1. juni 2021 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vemmetofte donerer 10.000 til træskulptur
Malik Mabe ved træstubben i Faxe Ladeplads. Foto: Helle Reumert

Faxe Ladeplads: Den store fællesindsamling til en skulptur af stubben ved stationen er slut.

Siden marts er der, stille og roligt, dryppet mange lokale bidrag ind på mobilpay 469344. Helt nøjagtigt 36.303 kroner fra ganske almindelige borgere i Faxe Ladeplads, som kunne se idéen i at bevare stubben som et fremtidigt vartegn på stationspladsen.

Det har hele tiden været Aktivgruppens store håb, at så mange som muligt gav en skærv. Bredden i indsamlingen var vigtig, for jo flere der ville få et „ejerforhold” til skulpturen, jo flere vil jo nok passe på den i årene fremover.

Det brede fællesskab blev også en væsentlig årsag til, at Vemmetofte Fonden satte ikke mindre end 10.000 kr. ind på Liv i Ladepladsen, mærket „Træskulptur”.

- Da vi skulle behandle sagen i bestyrelsen, var det netop den brede, lokale tilslutning som gjorde, at Vemmetofte Kloster mente, at det var en god og holdbar idé, siger direktør skovrider Leif J. Madsen.

Det gav et gib i Lis Pedersen og ditto i Svingets Aktivgruppe.
Pludseligt sprang totalbeløbet op på 46.303 kr. og vi er nu så tætte på målet 65.000 kr., som var Faxe Kommunes krav for at ville deltage med et lignende beløb (Max. 50% af det totale udgiftsbeløb).

Også i pinsen kom der et mindre beløb ind, så nu har i alt 264 enkeltpersoner, lokale firmaer og butikker samt politiske partier givet sagen et vældigt løft.

- Og endnu har vi et par donormuligheder på banen. Vi har fået positiv respons fra Faxe Kalk L’hoist, fra COOP Superbrugsen, og venter stadigt på svar fra Statens Kunstfond og Gisselfeld, fortæller Eddie van Lüthje.

Og så skal vi jo ikke glemme, at Maler Svend fra Hovedgaden har lovet at sponsere og opstille et stillads og flere familier har tilbudt hjælp til kost og logi til Malik Mabe i de to måneder, man forventer arbejdet vil vare.

De to tunge poster var med på Aktivgruppens liste over nødvendige startudgifter på i alt 65.000 kr. Så er det jo op til kommunen at afgøre, med hvilket beløb de to sidste poster skal medregnes.

- Men mange tusinde tak for alle jeres positive støttebemærkninger undervejs. DET har været en væsentlig grund til at vi holdt ud - og blev ved og ved, siger Eddie van Lüthje og Helle Reumert.

Malik Mabe leder i disse dage leder efter en billig flybillet med forventet ankomst til Faxe Ladeplads ca. 15. juni.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst