Svar til Winnie Schou om træskulpturen

Torsdag 20. maj 2021 kl. 11:51

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Svar til Winnie Schou om træskulpturen
Indlæg af:
Eddie van Lüthje
Svinget 5,
Faxe Ladeplads


Kære Winnie Schou. Vi har læst dit poetiske indlæg i Haslev-Faxe Posten om den gamle stub på stationspladsen. Der kan sikkert siges både for og imod enhver ændring i lokalsamfundet.

Havde du skrevet dit indlæg i februar hvor ideen med en Faxe Ladeplads skulpturen kom frem, havde det sikkert haft større relevans. Dengang vidste vi jo ikke, om vi kun var en håndfuld fantaster med en skulptur idé. Men siden har det bare stormet ind med positive tilkendegivelser om projektet. Her i maj har vi rundet 260 positive – og økonomiske medvirkende. Ikke dårligt i så lille en by som Ladepladsen.

Jeg husker, at familien Schou selv engang for et årti tilbage var banebrydere med et smukt udviklet nybyggeri på det tomme område bag havnen og Kalken. Det blev ikke til noget – desværre måske – men ildhu var der også masser af bag jeres projekt. Vores lille by har så mange ildsjæle og så mange projekter i gang, selv under en Coronakvælning. Liv i Ladepladsen, Kønnere by, Ladepladsen på oldemors tid, Huset 40, Visens Venner, udbygning af landfaciliteter i havnen med bænkesæt og Den Blå isvogn. You name it.

Lad os prøve at arbejde sammen og ikke lave undergravende fraktionsaktiviteter.

Du skrev, at stubben uden hjælp ville kunne stå i 100 år eller mere. Det er et fromt ønske, men vi tror på at stubben/skulpturen kan leve længe, med insekter, turister og Ladepladsbeboere og undervejs give oplevelser og inspiration til vores og kommende generationer. Sammen med H.C. Andersen og dagens nye forfattere.

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Invitation til hele byrådet
- Milepæl for Østbanen
- Appel til støjreduktion fra faldskærmsklubber
- Økonomisk forvaltningskaos
- Haslev Gymnasium skal bevares
- Replik til Eli Jacobi Nielsen
- Hvor står konservative og resten af flertalsgruppen?
- Folkeskolen og de konservative
- Østlig omfartsvej og nordvendte ramper
- Svar til Winnie Schou om træskulpturen
- Hylleholt kirkegård - en perle i Faxe Ladeplads
- Den gamle stub o lad den stå
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst