Nu kan yogaen endelig begynde igen

Onsdag 26. maj 2021 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nu kan yogaen endelig begynde igen
Cille Luna Bergstrøm glæder sig til at tage imod ved yogaundervisningen. Foto: Peer Rasmussen

Cille Luna Bergstrøm måtte lukke ned for sit yogahold under coronaen, men nu er hun klar igen.

Faxe: I november 2020 måtte Cille Luna Bergstrøm lukke ned for sine yogahold, som hun har i Hjerterummet i Faxe Sundhedscenter, men nu er hun klar igen til at tage mod både hold og enkeltpersoner.

-Som forholdsvis ny har det faktisk været en svær tid for mig, forstået på den måde, at vi lige var kommet godt i gang. De otte, som var begyndt på mit hold, har jeg måttet kæmpe for at holde fast i. Nu er jeg så klar til at komme i gang igen, men det er ligesom at begynde forfra, hvor jeg skal skabe et kundegrundlag fra bunden, fortæller hun.

- Det første hold sætter jeg gang i den 3. juni fra klokken 19-20 her i Hjerterummet på Faxe Sundhedscenter. Her lejer jeg mig ind hos yogalærer Kirstine og ergoterapeut Marianne. Dette hold er restorativ yoga, som er den mildeste form for yoga. Her ligger man støttet i alle stillinger, så nervesystemet kan slappe fuldstændig af. Man kommer ned i en dyb meditation, fordi kroppen er fuldstændig afspændt, oplyser Cille Luna Bergstrøm.

Kakaoceremonier

Når Cilla Luna Bergstrøm får gang i yogaholdene igen, vil der også være en til en yoga på programmet.

- Det er en restorativ en til en yoga, hvor jeg guider en meditation. Denne form er ofte til kvinder, som ikke har været så gode til at passe på sig selv og som eksempelvis er gået ned med stress eller udbrændthed. Det kan også være for personer med gigtsmerter, oplyser hun.

- Endelig har jeg også kakaoceremonier, første gang den 28. maj. Det går i korte træk ud på, at man bruger den ægte, rå kakao, som ikke er blevet forarbejdet. Den indeholder en masse endorfiner, som blandt andet gør, at man kommer i dyb kontakt med sig selv. Vi drikker kakaoen, og så mediterer vi på det samt laver noget yoga. Jeg har lavet dette tiltag for at fejre genåbningen af Danmark efter corona og fejre livet og friheden. Det er noget, man skal prøve. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen med de forskellige hold igen, uddyber hun.

Restorativ yogalærer

Cille Luna Bergstrøm er uddannet restorativ yogalærer og er nu i gang med uddannelsen som hatcha vinyasa yogalærer, som er grunduddannelsen.

- Jeg har taget min uddannelse lidt bagvendt, fordi jeg havde kvalifikationerne til at komme ind på uddannelsen til restorativ yogalærer. Uddannelsen som hatcha vinyasa yogalærer er jeg færdig med til august, og til den tid vil jeg sætte gang i hold med denne del. Den uddannelse er også rykket på grund af corona. Jeg skulle være begyndt i januar og have været færdig her til juni, fortæller hun.

- For mig er det lidt en drøm, der er gået i opfyldelse med at blive yogalærer. Jeg har altid haft det godt med at hjælpe andre. Jeg har gået på gymnasiet, rejst i et år og boet to år i Spanien. I forhold til det med at hjælpe andre, har jeg blandt andet arbejdet for Greenpeace, Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp, indskyder hun.

- Jeg gik på Aalborg Universitet for at studere spansk, netop for at kunne hjælpe i verden, men jeg fungerede ikke i det miljø. Jeg har altid interesseret mig for det holistiske, så det med at blive yogalærer ligger bare dybt i mig. Jeg er bare så glad for, via yoga, at kunne hjælpe folk med at hjælpe dem selv at få det godt igen, siger Cilla Luna Bergstrøm begejstret.

Tilmelding til hendes hold foretages på Facebooksiden Cille Luna yoga. Her oplyses der også telefonnummer.

I forhold til corona, er der restriktioner på antal kvadratmeter per deltager. Dette betyder, at deltagerantallet bliver reguleret efter, hvor aktive man er på holdet.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kandidater er klar
- Tanja Larsson er båltaler i Freerslev
- Tak for invitationen
- Carsten Niss finder nye arter i Faxe Kalkbrud
- Billedkunstner og forfatter udgiver digtsamling
- Blåbæk Mølle fik nye vinger i fredags
- En million til oplevelser for udsatte og ældre
- Marianne og Hans Krarup har diamantbryllup
- Mesterbageren genåbner den 10. juli - opdateret
- Se Danmark-Belgien på storskærm hos HFC
- FOF klar med sommerhøjskole
- Brand i Haslev lige nu
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst